Παιδιά

Δημιουργώντας παιχνίδια για τον Αυτισμό

Από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου ένα διαφορετικό φεστιβάλ στη Χαλκίδα

«Παίζω» σημαίνει «μαθαίνω», υπογραμμίζουν οι παιδαγωγοί. Υπάρχουν όμως τα κατάλληλα παιχνίδια-εργαλεία για όλους; Μια διαφορετική συνάντηση πραγματοποιείται από σήμερα στη Χαλκίδα. Ένα φεστιβάλ για τη δημιουργία παιχνιδιών για παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, και η Challedu- inclusion| games | education, συνδιοργανώνουν το «ABI GAME FESTIVAL- σχεδιάΖΟΥΜΕ και παίΖΟΥΜΕ στο ΦΑΣΜΑ», ένα τριήμερο φεστιβάλ δημιουργίας παιχνιδιών για τον Αυτισμό με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις διαταραχές αυτιστικού φάσματος και τη συμμετοχή παιδιών με αυτισμό.

Το τριήμερο 2-4 Νοεμβρίου στο κτίριο της Περιφέρειας (Λεωφ. Χαϊνά 93) μαθαίνουμε για τον αυτισμό, παίζουμε μαζί και δημιουργούμε νέα εργαλεία βασισμένα στο παιχνίδι, τα οποία θα παρουσιάσουμε στο κοινό.

Βασικοί στόχοι του φεστιβάλ είναι η αλληλεπίδραση των παιδιών με αυτισμό ηλικίας 4-18 ετών με μαθητές, φοιτητές, γονείς, επαγγελματίες, game-designers και πολίτες στο ευχάριστο περιβάλλον που δημιουργεί το παιχνίδι, αλλά και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών, φοιτητών, κατοίκων και σχεδιαστών παιχνιδιών για τον αυτισμό και η γνωριμία τους με τις επαγγελματικές προοπτικές.

Τα παιχνίδια που θα δημιουργηθούν θα είναι διαθέσιμα για σχολικές δράσεις και διαδικτυακά.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή
18.30-19.00 Προσέλευση- εγγραφές
19.00-20.30 Ομιλίες με Θέματα: Αυτισμός, Επικοινωνία με παιδιά με Αυτισμό, Παιχνίδια για τον Αυτισμό.

Εισηγήτριες:
Βίλλα Ιωάννα – Λογοθεραπεύτρια Καραθανάση Ζαχαρένια – Ειδική Παιδαγωγός Λουκοπούλου Ελένη – Ειδική Παιδαγωγός Μουστάκα Κωνσταντίνα – Κοινωνική Λειτουργός Μπρούζου Ασημίνα- Game-desginer Παράκατη Βασιλική – Ψυχολόγος

Σάββατο
10.00-13.00 Παιχνίδι μεταξύ παιδιών με αυτισμό, φροντιστών, ειδικών επαγγελματιών, game-designers και νέων
14.00-21.00 Δημιουργία παιχνιδιών για τον αυτισμό με τη βοήθεια ειδικών game-designers (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Διαβάστε:  8+1 λάθος απόψεις για τον αυτισμό!

Την Κυριακή το πρωί από τις 10.00-15.00 η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες στο κοινό για δοκιμή και παρουσίαση των παιχνιδιών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

H δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Περισσότερες πληροφορίες: challedu.com/abi_games. Συμπληρώστε την φόρμα για να δηλώσετε συμμετοχή ή καλέστε στο τηλ. 694 781 2734. Για τα εργαστήρια του Σαββάτου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες ιδέες για να περνάτε δημιουργικά το χρόνο με τα παιδιά, ακολουθήστε τη σελίδα Mamakita mamakita.gr και τη σελίδα στο Facebook.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button