Επικαιρότητα

Στοιχεία-σοκ για παιδόφιλους, παιδεραστές στην Ελλάδα: 1.500 «κυκλοφορούν» ελεύθεροι στη χώρα

Τουλάχιστον 1.500 ενεργοί παιδόφιλοι υπάρχουν στη χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων.

Κάθε χρόνο στη χώρα μας καταγράφονται περίπου 300 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης (ανάμεσα σε αυτές και βιασμοί) ανηλίκων και πορνογραφίας. Τον τελευταίο χρόνο τα ανήλικα θύματα τέτοιου είδους αποτρόπαιων εγκληματικών ενεργειών έφτασαν τα 390.

Μόνο σε έναν χρόνο η αρμόδια Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στην Ασφάλεια Αττικής ερευνά περίπου 50-70 υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων, 15 περίπου υποθέσεις βιασμών. Τα τελευταία χρόνια συλλαμβάνονται κάθε δωδεκάμηνο περίπου 30-40 άτομα για παιδική πορνογραφία από τα οποία 4-5 είναι υπότροποι.

Στην Ελλάδα ένα στα έξι παιδιά θα δεχθεί κάποια μορφή σεξουαλικής βίας στη ζωή του, ένα στα 13 παιδιά θα έχει και σωματική επαφή με τους δράστες και ένα στα 30 θα έχει μια εμπειρία βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Επιπλέον στο Διαδίκτυο το 41% των παιδιών φέρεται να έχει δεχτεί αίτημα φιλίας από άγνωστο και το 21% των παιδιών να έχει συναντηθεί με κάποιον από αυτές τις διαδικτυακές συνομιλίες.Ohio State Team Jersey Florida state seminars jerseys vanhunks kayak air jordan 1 element ASU Jerseys ASU Jerseys nike air max 270 women’s sale nike air jordan mid air jordan 4 military black jordan air force 1 pepe jeans outlet jordan max aura 4 nike air max 90 air max 95 air max 95

Μία δράση των παιδόφιλων για δεκαετίες, οι οποίοι παλαιότερα είχαν δημιουργήσει στη χώρα μας και… σύλλογο (με το όνομα «Παλατίνος») για να ανταλλάσσουν απόψεις και φωτογραφίες.

Γροθιά τα στοιχεία

Αυτοί είναι οι δραματικοί αριθμοί για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων που πλαισιώνουν την υπόθεση φρίκης της 12χρονης στον Κολωνό που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Δείγμα της αυξανόμενης δράσης δικτύων παιδεραστών ή μεμονωμένων ατόμων που αναζητούν ανήλικα θύματα.

Με την ΕΛ.ΑΣ. να ερευνά τελικά την εμπλοκή περίπου 60 ατόμων στην υπόθεση του Κολωνού, όπως αναδεικνύεται από τις διαδικτυακές αναζητήσεις και τις τηλεφωνικές επαφές των υπόπτων που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την ανήλικη έναντι 40-70 ευρώ, από τα οποία οι μαστροποί τής έδιναν περίπου 10 ευρώ. Κι αυτό πέρα από την ομολογία του κοριτσιού που έχει προσδιορίσει ότι είχε τέτοιου είδους «ραντεβού» για την κακοποίησή της με συνολικά 11 άτομα, ορισμένα από τα οποία φέρεται να έγιναν υπό τις απειλές όσων την εκμεταλλεύονταν.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν τι ακριβώς συνέβαινε και αν η εκπόρνευση του κοριτσιού είχε αρχίσει νωρίτερα, όπως έχει υποστηρίξει στην απολογία του ένας από τους κατηγορουμένους. Επίσης συνεκτιμούν ότι μέσα στους έξι μήνες που φαίνεται να υπήρχε η σεξουαλική εκμετάλλευση του κοριτσιού, πιθανόν τα άτομα που πλήρωσαν για να την κακοποιήσουν ήταν πολύ περισσότερα.

Πηγή
www.tanea.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button