Εκδηλώσεις

AlterWeekend 2019: H αναπηρία δεν είναι αποκλεισμός αλλά τρόπος ζωής

Πρόκειται για ένα εναλλακτικό τριήμερο με εκδηλώσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού, συνάντησης πολιτών και θεσμών, που πλαισιώνεται και από σχετική Έκθεση.

Στο αθλητικό μέρος ξεχωρίζει η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2019, καθώς και οι παρουσιάσεις παραολυμπιακών αθλημάτων από την ΕΑΟΜ ΑμεΑ (boccia, μπάντμιντον, τζούντο, κτλ.) όπως επίσης αγώνες επίδειξης καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο από την ΟΣΕΚΑ.

Στο θεσμικό μέρος ξεχωρίζει η συζήτηση των υποψηφίων Δημάρχων Αθηναίων με θέμα την Αθήνα σαν προσβάσιμη πόλη. Στο πολιτιστικό μέρος θα υπάρξει προβολή ταινίας με δυνατότητα παρακολούθησης από τυφλούς και κωφούς, καθώς και παραστάσεις-έκπληξη (flash mob) από ομάδες καλλιτεχνών Α.μεΑ., στους χώρους της διοργάνωσης και σε κεντρικά σημεία των Αθηνών.

Στο συνεδριακό μέρος ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες σε επίκαιρα θέματα από Έλληνες και ξένους εισηγητές, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης του κοινούγια τα προβλήματα των Α.μεΑ., που αντιστοιχεί παγκοσμίως στο 10% του πληθυσμού.

Στο εκθεσιακό μέρος, θα δοθεί η δυνατότητα live δοκιμών των καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών για Άτομα με Αναπηρία.

Το AlterWeekend 2019 είναι ένα πολυγεγονός που απευθύνεται στα Άτομα με Αναπηρία – και όχι μόνο.

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button