Εκδηλώσεις

Ψηφιοποιείται η διαδικασία αποζημίωσης για εργοθεραπείες και λογοθεραπείες

To νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής μεταξύ άλλων προβλέπει σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία αποζημίωσης για εργοθεραπείες και λογοθεραπείες σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε τέτοιες θεραπείες και αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές.

Ειδικότερα, ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην Βουλή ανέφερε  ότι η ισχύουσα διαδικασία είναι παράλογη, διότι γονείς που τα παιδιά τους κάνουν εργοθεραπείες, ίσως και 4 την εβδομάδα, επειδή δεν υπάρχει μητρώο συμβεβλημένων εργοθεραπευτών του ΕΟΠΥΥ, έπρεπε να στέκονται ξανά και ξανά στις ίδιες ουρές, με τα ίδια απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να αποζημιώνονται, και αυτό ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και το μεγάλο ζήτημα εντός των οικογενειών τους.

«Είναι απαράδεκτο και δεν τιμάει κανένα μας αυτό που ίσχυε», είπε ο κ. Πιερρακάκης και υπογράμμισε ότι «αυτό θα θεραπευτεί, με την ένταξη αυτής της υπηρεσίας στο gov.gr».

Τι αλλάζει στη διαδικασία αποζημίωσης για εργοθεραπείες και λογοθεραπείες

Σε πρώτη φάση η διαδικασία ψηφιοποιείται, δεν απλοποιείται, αλλά γίνεται ένα πρώτο βήμα, αφού τα ίδια δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις αποζημιώσεις εργοθεραπείας και λογοθεραπείας, θα ανεβαίνουν από τους γονείς στην πύλη. Οι χρόνοι θα είναι ίδιοι για την αποζημίωση, ενδεχομένως όμως και καλύτεροι, επειδή θα μειωθεί η ροή στα γκισέ και άρα θα απελευθερωθεί προσωπικό.

“Αυτή η διαδικασία, είπε ο κ. Πιερρακάκης, είναι η πρώτη από πολλές, αφού όλες οι διαδικασίες με τα ειδικά αιτήματα που ταλαιπωρούν χιλιάδες γονείς καθημερινά, πρέπει να απλοποιηθούν και αυτό θα γίνει.”

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button