Εκδηλώσεις

Η Νατάσα Μποφίλιου τραγουδά για τα άτομα με αυτισμό

Στόχος του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου, η αγορά ενός Mini Bus για τις μεταφορές των παιδιών.

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου διοργανώνει μεγάλη συναυλία, στις 20 Αυγούστου 2019, με τη Νατάσα Μποφίλιου, στο Λόφο Φορτέτσας με τίτλο «Ελληνικά Διάφορα-Βεράντα 2019».

Ο λόγος της συναυλίας είναι ιερός. Ο Σύλλογος προετοιμάζει τη μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού ώστε να γίνει δυνατή η αγορά ενός Λεωφορείου (Mini Bus) για την μεταφορά των παιδιών που εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση, όλο το έτος, σε δωρεάν προγράμματα απασχόλησης για άτομα με αναπηρίες από 4 ετών ως και 30 ετών τόσο στη δομή τους – το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ όσο και στις υπόλοιπες δράσεις – Κοινωνικό Στέκι ΑμέΑ – Ομάδα Εφήβων και Ενηλίκων ΑμέΑ – Ομάδα Προ-επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης.

Ώρα έναρξης της συναυλίας: 21.30

Εισιτήρια:

  • Κανονικό: 15 ευρώ
  • Μειωμένο: 12 ευρώ

Λίγα λόγια για τις δράσεις του Συλλόγου

Είναι μόνος ενεργός γονεϊκός φορέας που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης σε άτομα με αναπηρία στο νομό Ρεθύμνου με 200 περίπου μέλη. Ξεκίνησαν το 2007 ως Σωματείο και από το 2013 είναι πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες.

Από το Σεπτέμβριο του 2016 λειτουργεί για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΑμεΑ με το όνομα «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το ΚΕΦΙΑΠ.

Το ΚΔΑΠ εξυπηρετεί έως και 22 παιδιά με αναπηρίες από 4 – 18 ετών τα απογεύματα με 10 άτομα έμμισθου προσωπικού. Παράλληλα τα 7 τελευταία χρόνια οργανώνουν ομάδες εκπαίδευσης και εμψύχωσης γονέων παιδιών με αναπηρία.

Διαβάστε:  Ρέθυμνο: Σε ακατάλληλα κτίρια στεγάζονται οι δομές για την Ειδική Αγωγή

Εδώ και 3 χρόνια εκπαιδεύουν σε εβδομαδιαία βάση μία ομάδα 20 εφήβων – ενηλίκων με αναπηρία σε ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Μέσα από το χώρο της δράσης Κοινωνικό Στέκι για ΑμεΑ στον Πλατανιά Ρεθύμνου προσφέρουν σε ΑμεΑ εργαστήρια ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης, δράσεις επικοινωνίας με την κοινότητα, καθώς και δράσεις προ επαγγελματικής κατάρτισης για ΑμεΑ μέσω συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις και φορείς.

Επόμενοι στόχοι του Συλλόγου τους μακροπρόθεσμα είναι:

  • Η ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου διημέρευσης για ενήλικα άτομα με αναπηρία
  • Η ποιοτική εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση ενήλικων ΑμέΑ.

Η αγορά mini bus ή λεωφορείου κρίνεται απαραίτητο για την καλύτερη λειτουργία των ήδη υπαρχόντων δομών του Συλλόγου μια και θα διασφαλίσει την προσβασιμότητα όλων των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ατόμων με αναπηρία στα προγράμματα του συλλόγου. Η συμμετοχή σε αυτά είναι δικαίωμα των παιδιών μας για το λόγο αυτό διοργανώνουμε Συναυλία με το κοινωνικό μήνυμα «Μαζί μπορούμε» για να αποκτήσουμε το δικό μας λεωφορείο!

Ωστόσο για την πραγματοποίηση της χρειαζόμαστε την ουσιαστική αρωγή της ευαισθητοποιημένης κοινωνίας του Ρεθύμνου, και του επιχειρηματικού κόσμου του Ρεθύμνου. Σας προσκαλούν όλους στην μεγάλη τους γιορτή για την πραγματοποίηση του στόχου τους.

Ας γίνουμε όλοι οι Ρεθεμνιώτες συμμέτοχοι σε αυτό το ιερό κάλεσμα τους. Το κάστρο μας, ο Λόφος Φορτέτζας χωράει πολύ αγάπη στις 20 Αυγούστου 2019, 9.30 το βράδυ.

Ας είμαστε όλοι παρόντες!

Πηγή
www.rethnea.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button