Χωρίς κατηγορία

15 Έλληνες γιατροί σπεύδουν για φροντίδα προσφύγων από την Ουκρανία

Ανθρωπιστική βοήθεια, για την στήριξη του πληττόμενου ουκρανικού λαού έχει οργανώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Το προεδρείο του Συλλόγου ζήτησε από όσα μέλη του γνωρίζουν ουκρανικά και ρωσικά να συμβάλλουν στην περίθαλψη των προσφύγων. Όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή, 15 γιατροί έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα του ΙΣΑ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ζήτησε να τεθεί σε ετοιμότητα, η Ομάδα Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συμμετέχει στην ανθρωπιστική βοήθεια στις πληττόμενες περιοχές.

Επίσης, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πρόκειται να αποστείλει 20 κούτες, με  φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προξενείου της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ δήλωσε τα εξής:

“Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για όσα συμβαίνουν στον Ουκρανικό λαό. Κανένας πόλεμος δεν είναι ανεκτός τον 21ο αιώνα. Οφείλουμε ως χώρα να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται σκληρά. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής οργανώνουν  δράσεις ενίσχυσης των αμάχων και των προσφύγων. Έστω και την ύστατη στιγμή, προσευχόμαστε και ελπίζουμε για κατάπαυση του πυρός. Πρέπει άμεσα να σταματήσει η εισβολή και να σωθούν χιλιάδες ζωές που κινδυνεύουν”.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button