Χωρίς κατηγορία

Έκκληση για βοήθεια: Η Κατερίνα, μαμά τριών παιδιών, παλεύει με τη νόσο του Χόκινγκ και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η Κατερίνα Αποστολοπούλου, μητέρα τριών παιδιών από τη Λαμία, διαγνώστηκε τον Ιούνιο του 2018 με τη σπάνια νόσο του Κινητικού Νευρώνα ή ALS, την ασθένεια από την οποία έπασχε και ο Στίβεν Χόκινγκ.

Έκτοτε, η οικογένειά της, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε η Κατερίνα να μπορέσει να μεταβεί στο εξωτερικό για να υποβληθεί στην απαραίτητη θεραπεία.

Η νεαρή μητέρα έχει γίνει δεκτή στο κέντρο Anova IRM στη Γερμανία για μία πρωτοποριακή θεραπεία βλαστοκυττάρων που έως τώρα έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ που η οικογένεια αδυνατεί να βρει, γι’ αυτό και πραγματοποιείται έρανος, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της νοσηλείας και θεραπείας της.

Τι είναι η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS)

Η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) είναι μια προοδευτική εκφυλιστική πάθηση των κυττάρων του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης. Ο εγκέφαλος χάνει σταδιακά την ικανότητα του να προκαλέσει και να ελέγξει την κίνηση των μυών και εντέλει οι ασθενείς χάνουν την δυνατότητα να τρέφονται, να μιλούν, να περπατούν, να αναπνέουν.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την μητέρα

Η μόνη ελπίδα της Κατερίνας είναι να ξεκινήσει τις θεραπείες της στην Γερμάνια το αργότερο έως το τέλος Σεπτέμβριου. Το ποσό των 60.000 ευρώ που αποτελεί και τον στόχο του εράνου, αφορά όλες τις θεραπείες και τα σχετιζόμενα με αυτές κόστη.

Αριθμός Λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα: 396/004645-05
ΙΒΑΝ:GR5201103960000039600464505 (δικαιούχος Αποστολοπούλου Αικατερίνη)
Paypal: www.paypal.me/katapo

Τηλ επικοινωνίας 6947829924
Email: kattoulnick25@gmail.com

Τα ιατρικά έγγραφα είναι στην διάθεση σας μετά από ζήτηση τους

Διαβάστε:  «Στηρίζω τον μικρό Γιάννη»: Έκκληση για 15χρονο - Πώς να βοηθήσετε

*Η Κατερίνα είναι μέλος της ΠΕΣΠΑ (Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων ) και MDA Hellas (σωματείο για τη φροντίδα ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις)

Το συγκλονιστικό μήνυμα που στέλνει η Κατερίνα

Εφιάλτης ή πραγματικότητα;

Με αυτό το ερώτημα πετάγομαι τα βράδια στον ύπνο μου και σε κλάσματα δευτερολέπτου κουνωντας λίγο το σώμα μου, συνειδητοποιώ ότι είναι πραγματικότητα. Με το βλέμμα στραμμένο στην εικόνα της Παναγίας παρακαλώ για ενα θαύμα. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους ασθενείς του ALS γι’αυτό που βιώνουμε!

Όλα άλλαξαν σε ένα πρωινό ξύπνημα μου τον Ιουνιο του 2018, όταν παρατήρησα ένα ψελισμα στην ομιλία μου.Το αμελησα για λίγους μήνες αλλά αυτό γινόταν πιο έντονο συνοδευόμενο και απο μια μικρή μυϊκή αδυναμία στο αριστερό άκρο μου.

ποφάσισα να επισκεφθώ έναν νευρολογο. Πρώτη τού εκτίμηση μυασθένεια αλλά και μια μικρή υποψία για ALS (νόσος του κινητικου νευρωνα). Αναλύοντας ο γιατρός μου τί είναι η κάθε ασθένεια γύρισα στο σπίτι μου κλαίγοντας και δεν ήθελα ούτε καν να ξανά σκεφτώ ότι άκουσα.

Έπρεπε να κάνω εισαγωγή σε νοσοκομείο για περεταίρω εξετάσεις και την τελική διάγνωση. Μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας μου ανακοίνωσαν τήν διάγνωση《Νόσος του κινητικου νευρωνα 》Την ίδια στιγμή άρχισα να κλαίω και να πενθώ για το πολυτιμότερο αγαθό που έχασα την ΥΓΕΊΑ ΜΟΥ!!

Ξαφνικά, απο δραστήρια και δυναμική που ημουν κατέληξε να μην μπορώ να κάνω τίποτα μόνη μου και να χρειάζομαι μια μόνιμη βοήθεια.

Όσο στεναχωριέμαι, αυτό το τέρας χορταίνει. Καθημερινα παλεύω μαζί του χάνοντας πολλές μάχες αλλά ακόμη δεν έχασα το πόλεμο.

Θυμώνω λέγοντας στον εαυτό μόυ ΌΧΙ δεν θα με νικήσεις εσύ αλλά εγώ!!

Διαβάστε:  Έκκληση: Ο 10χρονος Αντώνης πάσχει από βαριά εγκεφαλική παράλυση και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Το ALS μπορεί να έχει εμένα εγώ όμως δεν θα έχω το ALS

Kατερίνα Αποστολοπούλου

https://www.facebook.com/symmaxoszois/videos/827825124278747/

 

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button