Εκδηλώσεις

«Τέχνη και αναπηρία» από το σωματείο Α.με.Α. Ιωαννίνων

Εκδήλωση με τίτλο «Τέχνη και Αναπηρία» διοργανώνει το σωματείο Α.με.Α. Ιωαννίνων την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου).

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει την αλληλεπίδραση τέχνης και αναπηρίας διαχρονικά, και, με αφορμή αυτό, να διεκδικήσει το δικαίωμα των ανάπηρων ατόμων  στον πολιτισμό, όχι μόνο από την πλευρά του «παρατηρητή», αλλά και ως ενεργό κομμάτι του, που τον συνδιαμορφώνει.

Εισηγήσεις θα γίνουν από τη μουσικολόγο Ειρήνη Νικολάου («Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής»), από την ειδική παιδαγωγό-λογοθεραπεύτρια Σουζάνα Παπαδοπούλου («Η ζωγραφική ως μέσο έκφρασης στην αναπηρία») και από την εκτελεστική διευθύντρια της Acesso Cultura Μαρία Βλάχου («Η ισότιμη πρόσβαση στην πολιτιστική ζωή: γιατί και πώς»).

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με το θεατρικό εργαστήρι των Εκπαιδευτηρίων Όλγας Ντότη-Οικονόμου να κάνει μια βιωματική προσέγγιση της αναπηρίας με τίτλο «Μέσα από μένα» και με την παιδική χορωδία και το μοντέρνο τμήμα της μουσικής σχολής του Κωνσταντίνου Λεοντάρη να παρουσιάζει ένα μουσικό δρώμενο με τίτλο «Μουσική για όλους».

Πηγή
typos-i.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button