Εκδηλώσεις

Λαμία: Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ – 3η Εθελοντική Αιμοδοσία από το Σύλλογο SOS KIDS ΛΑΜΨΗ

Δώσε αίμα σήμερα για τον άλλον και κάποιος άλλος θα το κάνει για σένα αύριο…

O Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες με τον διακριτικό τίτλο «SOS KIDS ΛΑΜΨΗ» ανακοινώνει την 3η SOS KIDS ΛΑΜΨΗ – Εθελοντική Αιμοδοσία με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου 2018.

Η αιμοδοσία θα λάβει χώρα την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στα Γραφεία του συλλόγου (οδ. Καποδιστρίου 16) και ώρες 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. Με την αρωγή της Υπηρεσίας του Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία και τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στο Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας
και ώρες 9:00 π.μ. – 13:30 μ.μ. (πρωί) και 18:00 – 20:00 μ.μ.(απόγευμα).

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν ή να προσκομίσουν το ΑΜΚΑ τους, προκειμένου να τους επιτραπεί να αιμοδοτήσουν.

Σχετικά με την ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ και στο ιδιωτικό τομέας σας γνωρίζουμε ότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 68, Ν.4554/2018 και όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία, «ο εργαζόμενος ο οποίος ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης ή μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, ή ακόμη προσέρχεται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας με δική του πρωτοβουλία για να προσφέρει αίμα, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, μόνο για την ημέρα της αιμοληψίας».

Εξαιρετικά και μόνο σε περιπτώσεις ταυτόχρονων αιτημάτων εργαζομένων για χρήση της ειδικής άδειας, ο εργοδότης δύναται, σε συνεννόηση με τον εργαζόμενο και ανάλογα με το πρόγραμμα εργασίας του και τις ανάγκες της επιχείρησης, να προχωρήσει στη χορήγηση της εν λόγω άδειας το αργότερο μέσα σε διάστημα δέκα ημερών από την ημέρα τέλεσης της αιμοληψίας.

Διαβάστε:  O άντρας με το σπάνιο αίμα έσωσε εκατομμύρια μωρά και χάρισε ζωή για μια τελευταία φορά
Σε κάθε περίπτωση ο εργαζόμενος οφείλει να προσκομίσει στον εργοδότη τη σχετική βεβαίωση από το νοσηλευτικό ίδρυμα η τον φορέα οργανωμένης αιμοδοσίας στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία. Η άδεια συνοδεύεται με πλήρεις αποδοχές και δεν συμψηφίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το σύνολο των ημερών αδείας του εργαζόμενου και δεν γίνεται να γίνει χρήση πέραν από 2 φορές ετησίως.

Για τους ενδιαφερόμενους: 

Αίτηση Εθελοντή Αιμοδότη:http://soskids.org.gr/aimodosia.php
Εκδήλωση:  https://www.facebook.com/events/2377700822457449/
Πληροφορίες : 2231100341 – 6942080408

Πηγή
www.mag24.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button