Χωρίς κατηγορία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λοκντάουν σε όλη τη χώρα έως τις 30 Νοεμβρίου

Παρών και ο Σωτήρης Τσιόδρας – Επανενεργοποιούνται τα SMS, ανοιχτά σούπερ μάρκετ και δομές υγείας, νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής – Κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια, που θα λειτουργήσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης

Τα νέα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, που θα περιλαμβάνουν και την επιβολή πανεθνικού lockdown, ανακοινώνει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στην ενημέρωση είναι παρών και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, θα απαντήσει και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε λοκντάουν σε όλη τη χώρα για τρεις εβδομάδες, από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου έως τις 30 του μηνός.

«Επέλεξα σήμερα έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και είμαι εδώ μαζί με τον καθηγητή Τσιόδρα για να καταδείξω ότι οδηγός στις όποιες αποφάσεις είναι τα επιστημονικά δεδομένα» ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης. «Ξέρω ότι υπάρχουν ερωτήματα και στεναχώρια και αγωνία για τις οικονομικές επιπτώσεις. Θα προσπαθήσω και εγώ και ο κ. Τσιόδρας να δώσουμε πειστικές απαντήσεις» συνέχισε.

«Θέλουμε τους πολίτες συμμάχους σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε μια ομαδα και αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης που δείξαμε στην πρωτη φάση της πανδημίας πρέπει να εξακολουθούμε να το δείχνουμε. Θα δώσουμε έμφαση στα επιστημονικά δεδομένα σήμερα, γιατί αυτά πρέπει να λάβω υπόψη μου και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Τις πολιτικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και λαμβάνω εγώ την ευθύνη» σημείωσε.

«Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου» ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, «μπαίνουμε σε lockdown για τρεις εβδομάδες, που θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με αυτό του Μαρτίου. Επανενεργοποιούνται τα SMS, ανοιχτά σουπερ μάρκετ και δομές υγείας» υπογράμμισε. Νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής θα μείνουν ανοιχτά. Κλειστα τα γυμνάσια και τα λύκεια, που θα λειτουργήσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button