Εκδηλώσεις

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συμμετέχει και εφέτος ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (03/12) με ειδικά σχεδιασμένες δράσεις και μια ξεχωριστή συναυλία.

Μια μέρα πριν, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, όλες οι δράσεις του ΚΠΙΣΝ έχουν σχεδιαστεί ή προσαρμοστεί ώστε να μπορούν να υποδεχτούν άτομα με αναπηρία. Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι, street soccer 5×5, pétanque, καγιάκ στο Κανάλι, δημιουργική ενόργανη, αθλοπαιδιές στο Πάρκο και στιβομαχίες, μεταξύ πολλών άλλων δράσεων, καθίστανται εκείνη την ημέρα προσβάσιμες από όλους.

Στις 21.00 την ίδια μέρα (02/12) στον Φάρο, ητραγουδίστρια και ποιήτρια ΛένιαΖαφειροπούλου, με συνοδεία στο πιάνο τον σολίστα Θοδωρή Τζοβανάκη, έρχεται με μια ιδιαίτερη συναυλία να θυμίσει ότι«Η αναπηρία θέλει μαχητική διάθεση. Θέλει να κάνεις μ’ αυτήν όσα μπορείς και λίγο περισσότερα. Και πάντα να θυμάσαι πως είσαι ταγμένος να κρατάς μέσα σου και γύρω σου μια λεπτή ισορροπία».

Στη συναυλία αυτή με τίτλο Butthegreatestislove, που περιλαμβάνει ερωτική μουσική από πέντε χώρες της Ευρώπης,θα ακουστούν δεκαοχτώ τραγούδιαγια τον έρωτα, των Brahms, Debussy, Fauré, Grieg, Prokofiev,Rimsky-Korsakov, Sibelius καιTchaikovsky, λαμπρές και ανθεκτικές στον χρόνο απόπειρες να συλληφθεί η ουσία αυτής της πιο πολυτραγουδισμένης και πιο άφατης ανθρώπινης κατάστασης.

Η Λένια Ζαφειροπούλου είναι λυρική τραγουδίστρια, ποιήτρια και μεταφράστρια.

Σπούδασε τραγούδι, πιάνο και ερμηνεία του Lied στην Staatliche Hochschule für Musik und darstellende Kunst της Στουτγάρδης και όπερα στο Guildhall School of Music and Drama και στο National Opera Studio του Λονδίνου. Έχει τιμηθεί με το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών για νέους καλλιτέχνες, το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Αναγνώστης καιτο 2012 ήταν στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας.Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Philharmonia Orchestra, Welsh National Opera, Royal Ballet Sinfonia, Sofia Sinfonietta, Συμφωνική Ορχήστρα της Κύπρου, Καμεράτα-Armonia Atenea, Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.ά. Έχει επίσης συνεργαστεί με πιανίστες όπως ο Michael Gees, o Axel Bauni, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, ο Andrej Hovrin, ο Δημήτρης Γιάκας, ο Απόστολος Παληός, καθώς και με σχήματα μουσικής δωματίου όπως το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο και το Kyklos Ensemble.

Διαβάστε:  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά λεωφορείου στο Σύλλογο ΑΜΕΑ Μεγάρων

Ο Θοδωρής Τζοβανάκης σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Σκωτία και την Ολλανδία και είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών. Ως σολίστας έχει συμπράξει με ορχήστρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Ουκρανία. Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου διεθνώς και σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση έχει ερμηνεύσει και έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο και έργα για φωνή και πιάνο των Δ. Μητρόπουλου και Α. Ριάδη.

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button