Σουφλέ Λαχανικών
Υλικά Συνταγής
- 1.200 γραμ. πατάτες
- 500 γραμ. κολοκύθα κίτρινη (εναλλακτικά κολοκυθάκια και καρότα)
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 250 γραμ. φέτα
- 250 γραμ. ανθότυρο
- 4 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
- άνηθο
- μαϊντανό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το υπέροχο σουφλέ λαχανικών, τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις πατάτες και την κολοκύθα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το πράσο, τα τυριά, το σιμιγδάλι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει καλά και σφίξει το σουφλέ λαχανικών.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβουμε.