ΕκδηλώσειςΧωρίς κατηγορία

Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας

Όπως μας ενημερώνει ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κος Μιχάλης Αγρανιώτης ένας από του ιδρυτικούς σκοπούς του συλλόγου είναι η προαγωγή της στοματικής υγείας και η ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με αυτήν, καθώς η στοματική υγεία συνδέεται άμεσα με τους δείκτες ευημερίας κάθε χώρας.

Έτσι και φέτος λοιπόν η Προληπτική Επιτροπή του Συλλόγου με πολύ φαντασία και κέφι διοργανώνει στις 19/3 δράσεις με στόχο την ενημέρωση του κοινού.

Μέσω του Δελτίου Τύπου ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά μας ενημερώνει αναλυτικά για τις δράσεις/εκδηλώσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20 Μαρτίου • Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Αξιότιμοι Κύριοι / Κυρίες

Με το βλέμμα και την καρδιά μας στραμμένη στον πόλεμο που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, πλησιάζουμε την 20η Μαρτίου, που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας για το έτος 2022.

Στόχος αυτής της χρονιάς είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στη σχέση του στόματος του με τη γενική του εικόνα και τη γενική του Υγεία.

Δεύτερος και εξίσου σημαντικός στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου του οδοντιάτρου, όχι μόνο ως υποστηρικτής στην προσπάθεια για καλύτερη στοματική υγεία, αλλά και ως ενεργός σύμβουλος για την γενική υγεία και την ευζωία. Ένας ρόλος σημαντικός, καθώς ο οδοντίατρος αναπτύσσει μια στενή διαπροσωπική σχέση με τον ασθενή του.

Το μήνυμα φέτος είναι: ¨Νιώσε Περήφανος για το στόμα σου΄΄ Είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά΄΄

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς, πλαισιώνει αυτή την ημέρα με μία σειρά εκδηλώσεων/δράσεων, μερικές από τις οποίες είναι οι παρακάτω:

  • Σάββατο, 19/3/2022, από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ.
    Δράση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης πολιτών σε κεντρικό σημείο του Πειραιά Πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι), σε συνεργασία με την εταιρεία Intermed, όπου παράλληλα θα δίνεται ενημερωτικό υλικό και προϊόντα στοματικής υγείας. Τη δράση θα πλαισιώνουν οδοντίατροι, εθελοντές, μέλη του Οδοντιατρικού συλλόγου Πειραιά, Θα υπάρχει photobooth για αναμνηστικές φωτογραφίες, με το μήνυμα της ημέρας .
  • Φωτισμός του Ρολογιού του Πασαλιμανίου – Πειραιά, της Πεζογέφυρας στο Παλαιό Φάληρο και του Ιδρύματος Νιάρχου στην Καλλιθέα με το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας στοματικής υγείας.
  • Δημιουργία και διαμοιρασμός ενημερωτικού υλικού με τα τρία βήματα για την στοματική υγεία και με κώδικα Braille για τα άτομα με μειωμένη όραση
  • Αναπαραγωγή του βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας της FDI, μεταφρασμένο στα Ελληνικά με υπότιτλους, αλλά και νοηματική για τα άτομα με μειωμένη ακοή
  • Πρωτότυπες δράσεις στοματικής υγείας σε σχολεία ειδικής αγωγής, σε πλήρη σύνδεση με το κεντρικό μήνυμα της Ημέρας «Νιώσε περήφανος για το στόμα σου»
  • Δελτία τύπου και συνεντεύξεις
  • Παροχή δωρεάν στοματολογικού ελέγχου/ενημέρωση για την στοματική και τη σύνδεση της με την γενική υγεία στο κοινό από συμμετέχοντες οδοντιάτρους μέλη του ΟΣΠ στα ιατρεία τους κατόπιν ραντεβού για δέκα ημέρες από 21 έως και 31 Μαρτίου 2022.
  • Διενέργεια quiz με ερωτήσεις για τη στοματική υγεία με έπαθλα δώρα στοματικής υγείας

Ενεργοποίηση των οδοντιάτρων για τη διάχυση του μηνύματος, μέσα από τα ιατρεία τους, αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στο οδοντιατρικό Quiz και να κερδίσουν δώρα στοματικής υγιεινής. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο Site του Συλλόγου www.osp.gr και στο link
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGbXZvTfR9TnzdHzA3vOuSFH9uv6PxyUQjU5aqv3aZk4PZOg/viewform?usp=sf_link

Το hashtag της Παγκόσμιας Καμπάνιας είναι:
# Να είσαι περήφανος για το στόμα σου #
# Είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά μας #

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button