Χωρίς κατηγορία

Μυρσίνη Ζορμπά: Καρατομεί προϊσταμένους για το αναβατόριο ΑμεΑ της Ακρόπολης

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τη βλάβη στο αναβατόριο ΑμεΑ της Ακρόπολης και το περιστατικό με τον 12χρονο μαθητή που έβαλε τα κλάματα επειδή δεν μπορούσε να ανέβει με το αναπηρικό του αμαξίδιο στον ιερό βράχο, η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά ζήτησε την παραίτηση προϊσταμένων τμημάτων που άπτονται του ζητήματος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνεται ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά και το μείζον θέμα του αναβατορίου ΑμεΑ της Ακρόπολης ενημερώνει ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών. Η λειτουργία του αναβατορίου ΑμεΑ απασχόλησε την πολιτική ηγεσία σε απόλυτη προτεραιότητα επί αρκετούς μήνες, τόσο για την αποκατάσταση της λειτουργίας του όσο και για την άμεση υλοποίηση νέας μόνιμης λύσης, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση συνολικά της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Ωστόσο, η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο περιστατικό οδήγησε στο να ζητηθούν οι παραιτήσεις λόγω ολιγωριών και σειράς λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα όλης της ανθρωπότητας».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού της Νέας Ραιδεστού, σύμφωνα με την οποία μαθητής του σχολείου ο οποίος κινείται σε αναπηρικό αμαξίδιο και μετείχε σε εκδρομή του σχολείου στην Ακρόπολη δεν μπορούσε να κάνει χρήση του αναβατορίου για ΑμεΑ. Το αναβατόριο που είχε εγκανιαστεί προ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ήταν εκτός λειτουργίας.

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, εδώ και μήνες κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί.

Ο πατέρας του, που ήταν συνοδός στην εκδρομή, πήρε το 12χρονο παιδί του στην πλάτη και έφτασε έως ένα σημείο. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια άλλων γονιών, το παιδί ανέβηκε με το καροτσάκι στην Ακρόπολη.

Πηγή
thecaller.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button