Χωρίς κατηγορία

Η μικρή Νεφέλη που δε μιλάει αλλά τραγουδάει συγκίνησε (ξανά) ερμηνεύοντας τον «Χαρταετό»

«ΝΕΦΕΛΗ, Ένας Άγγελος δίχως μιλιά!
Μετά από απανωτές εγχειρήσεις για όγκο στον εγκέφαλο στην παιδική της ηλικία και ένα εγκεφαλικό που την άφησε σε κώμα για κάμποσο καιρό, η Νεφέλη που κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να μείνει για πάντα ένα φυτό, έστω και αν δεν έχει την ικανότητα να μιλά και να διαβάζει, μπορεί και τραγουδά σαν Άγγελος.

Το θαύμα αυτό οφείλεται στη μητέρα της Νεφέλης, την Κατερίνα, μια απίστευτα δυναμική γυναίκα, που όταν η Νεφέλη έπεσε σε κώμα και οι γιατροί με τα απανωτά τους λάθη έδεσαν τα χέρια, αυτή αποφάσισε να βρίσκεται δίπλα της μέρα-νύχτα, να της μιλά, να της τραγουδά και στο CD player να της παίζει το τότε καινούργιο άλμπουμ της Πρωτοψάλτη, ένα CD που η Νεφέλη δεν είχε ακούσει ποτέ της, πριν πέσει σε κώμα.

Και το θαύμα έγινε, όταν πλέον ξύπνησε η Νεφέλη. Ενώ δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει, μπορούσε να τραγουδά και τα πρώτα τραγούδια που μουρμούρησε, ήταν εκείνα τα άγνωστα της Πρωτοψάλτη! Αυτή είναι ίσως η πιο τρανταχτή απόδειξη πως οι άνθρωποι σε κώμα όχι μόνο ακούν, αλλά αντιλαμβάνονται και αντιδρούν στο ό,τι συμβαίνει γύρω τους!

Στο βίντεο καταγράψαμε την πρώτη συνάντησή μας με τη Νεφέλη, που λατρεύει τον «Χαρταετό». Μαζί τραγουδήσαμε, χορέψαμε, αγκαλιαστήκαμε και αδειάσαμε ένα ολόκληρο μπουκαλάκι με…peanut-butter :)» 

Αυτά γράφει στο φέισμπουκ ο μουσικός Κώστας Κακογιάννης, ο ανιψιός του Μιχάλη Κακογιάννη και άνθρωπος-ορχήστρα, όπως έχει χαρακτηριστεί από τον διεθνή τύπο.

Τον Σεπτέμβριο είχε ανατριχιάσει τους πάντες ανεβαίνοντας στη σκηνή μαζί με την Πρωτοψάλτη. Δείτε το εδώ 

Αυτή τη φορά, βρέθηκε στο πλευρό του Κώστα Κακογιάννη, όπου μαζί τραγούδησαν τον «Χαρταετό», ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια που συνέθεσε ο καλλιτέχνης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή
www.womantoc.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button