Εκδηλώσεις

Δράση εξοικείωσης με την αναπηρία στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων αγκαλιάζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ΑμεΑ.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμος Ναυπλιέων και το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αργολίδας και τις διευθύνσεις Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης διοργανώνουν βιωματικό εργαστήρι με σκοπό την εξοικείωση με την αναπηρία και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι με αναπηρία, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και η ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.

Σε εφαρμογή των δράσεων πανευρωπαϊκού κοινωνικού ενδιαφέροντος που υλοποιεί μέσω του κέντρου του Europe Direct θα παρουσιάσει βιωματικό εργαστήρι.

Το βιωματικό εργαστήρι προσφέρει τη δυνατότητα να δούμε με άλλη ματιά τη δυσχέρειες στην καθημερινότητα όπως την βιώνουν τα άτομα με αναπηρίες. Ζητούμενο είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες μαθητές μια διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο γύρω τους όσον αφορά τις αναπηρίες.

Αποτελείται από διαφορετικούς σταθμούς και σε κάθε σταθμό, οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε μια πρόκληση. Τ

ο εργαστήρι θα πραγματοποιήσει η ομάδα Labyrinth of Senses που έχει επινοήσει και εφαρμόζει την παροχή διαδραστικής εκπαίδευσης για όλων των ειδών τις αναπηρίες και στοχεύει στην ενδυνάμωση της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

Η Δράση εξοικείωσης με την αναπηρία θα πραγματοποιηθεί , 9 πμ – 2 μμ τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στην πλατεία Τριών Ναυάρχων

Πηγή
anagnostis.org
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button