Ιστορίες

H απίστευτη ιστορία των δικέφαλων σιαμαίων Abigail και Brittany που συγκλόνισε την Αμερική (ΒΙΝΤΕΟ)

H Abigail και η Brittany Hensel είναι οι διασημότερες σιαμαίες της Αμερικής. Η ιστορία τους έχει καταγραφεί σε ντοκιμαντέρ και ριάλιτι και έχουν γίνει εξώφυλλο στο περιοδικό Life.

Έγιναν διάσημες σε όλο τον κόσμο σε ηλικία 6 ετών, όταν η Όπρα Γουίνφρει αφιέρωσε μια εκπομπή το 1996 στη ζωή τους.

Γεννήθηκαν στις 7 Μαρτίου 1990  στη Μινεσότα, έχοντας δύο κεφάλια σε ένα σώμα αφήνοντας άφωνη την ιατρική κοινότητα. Οι γιατροί πρότειναν στους γονείς τους να υποβληθούν σε χειρουργεία για τον διαχωρισμό τους, ωστόσο υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην επιζήσουν.

Για τον λόγο αυτό οι γονείς τους αρνήθηκαν και τα κορίτσια μεγάλωσαν μαζί σε ένα σώμα. Η περίπτωσή τους ήταν μοναδική στα χρονικά της Αμερικής καθώς όχι μόνο κατάφεραν να επιζήσουν αλλά είχαν και μια ποιοτική ζωή.

Χαρακτηριστικά, ένα στα 200.000 μωρά στον κόσμο μπορεί να γεννηθεί συζευγμένο και σπάνια επιβιώνουν και τα δύο. Μόνο το 1% όλων των συζευγμένων δίδυμων επιβιώνει περισσότερο από μία ημέρα μετά τη γέννησή. Ωστόσο, η Abby και η Brittany τα κατάφεραν.

Οι σιαμαίες μοιράζονται τον ίδιο κορμό, τη λεκάνη, τα πόδια, εσωτερικά όργανα και αναπαραγωγικά όργανα. Ωστόσο, έχουν ξεχωριστή σπονδυλική στήλη, ξεχωριστούς πνεύμονες, στομάχι και καρδιές και η κάθεμια ελέγχει τη δική της πλευρά του σώματος, γι’αυτό έπρεπε να μάθουν να συντονίζονται. Η Abby είχε υπό τον έλεγχο της τη δεξιά πλευρά του σώματος και η Brittany την αριστερή.

Στην αρχή, ανάμεσα τους υπήρχε ένα ακόμη χέρι το οποίο αφαιρέθηκε αμέσως μετά τη γέννησή τους. Καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής τους υποβλήθηκαν σε διάφορα χειρουργεία στη σπονδυλική στήλη και στο σώμα τους προκειμένου να ισορροπήσουν τους δύο οργανισμούς και να καταφέρουν να ζήσουν όσο δυνατό καλύτερα.

Παρόλο που έχουν ίδιο σώμα δεν μοιράζονται τα ίδια γούστα και είναι ξεχωριστές προσωπικότητες. Η Αbby είναι καλύτερη στα μαθηματικά ενώ η Brittany στο γράψιμο. Τρώνε διαφορετικές ώρες και επιλέγουν ξεχωριστά κουρέματα και ρούχα. Επίσης δεν έχουν κοινό ανοσοποιητικό σύστημα και  όταν η μία είναι άρρωστη η άλλη μπορεί να είναι υγιής.

Βέβαια, έχουν κοινά σχέδια για το μέλλον και η μία σέβεται τις επιθυμίες της άλλης. Μάλιστα, σε ένα ντοκιμαντέρ που είχε γυριστεί όταν ήταν 16 ετών είχαν αποκαλύψει ότι ήθελαν να παντρευτούν και να αποκτήσουν παιδιά.

Σπούδασαν στο πανεπιστήμιο Bethel και μετά την αποφοίτηση τους ξεκίνησαν να εργάζονται ως καθηγήτριες σε σχολείο. Λατρεύουν τα ταξίδια, την κολύμβηση, παίζουν πιάνο και οδηγούν και αυτοκίνητο.

Οι σιαμαίες έγιναν σταρ στην Αμερική και υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον για τη ζωή τους. Ωστόσο, αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας και μισούν να τις φωτογραφίζουν στον δρόμο. Αν και φαίνεται περίεργο είχαν μια φυσιολογική ζωή έχοντας στο πλευρό τους τους φίλους και την οικογένεια τους. Η μητέρα τους εργαζόταν ως νοσοκόμα και ο πατέρας τους ως ξυλουργός, ενώ έχουν δύο μικρότερα αδέρφια.

Δείτε την καθημερινότητα των συζευγμένων διδύμων όπως είχε καταγραφεί στο παρακάτω ντοκιμαντέρ:

Πηγή
The Caller
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button