Ιστορίες

Clonakilty : Μια πόλη φιλική προς τον αυτισμό

Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Οι κάτοικοι κι οι επιχειρήσεις στην πόλη Clonakilty της Ιρλανδίας ενώθηκαν για να καταφέρουν να γίνουν μια κοινότητα φιλική προς τον αυτισμό. Για να πετύχουν το σκοπό τους 212 οργανώσεις συνεργάστηκαν με την φιλανθρωπική οργάνωση «As I Am».

Οι επιχειρήσεις πιστοποιήθηκαν εφαρμόζοντας τέσσερα απλά μέτρα. Δημιούργησαν χάρτες κι οπτικούς οδηγούς των εγκαταστάσεών τους. Εξασφάλισαν την ελεύθερη πρόσβαση συνοδών σκύλων στα κτίρια. Δημιούργησαν ζώνες χαλάρωσης για τους επισκέπτες που μπορεί να αισθανθούν ότι πιέζονται από το περιβάλλον και τέλος καθιέρωσαν τις «ήσυχες χρονικές περιόδους» μέσα στις οποίες το περιβάλλον είναι πιο ήρεμο για τους επισκέπτες που έχουν αισθητηριακά θέματα.

Πέραν όλων των παραπάνω, το προσωπικό των επιχειρήσεων κι όλοι οι κάτοικοι της πόλης έλαβαν κατάρτιση φιλική προς τον αυτισμό.

«Η πόλη Clonakilty απέρριψε την απομόνωση, τον στιγματισμό και το να χάνουν τις δυνατότητες τους οι άνθρωποι με αυτισμό, δημιουργώντας συνθήκες αποδοχής και συνεργασίας» δήλωσε ο ιδρυτής της «As I Am», Adam Harris στην Independent, προσθέτοντας πως οι μικρές αλλαγές που δεσμεύτηκε να κάνει η πόλη, κάνουν την πραγματική διαφορά στη ζωή των ατόμων με αυτισμό σε τοπικό επίπεδο, αλλά αυτό πρόκειται να έχει αντίκτυπο στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις όλης της χώρας.

Ο ιδρυτής της «As I Am» Adam Harris
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button