Ιστορίες

42χρονη μητέρα γέννησε τα δίδυμα παιδιά της κόρης της που έπασχε από καρκίνο

Η Μικαέλα είναι μόλις 23 ετών. Η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο πριν από δύο χρόνια. Αυτός παρουσιάστηκε στην περιοχή του τραχήλου της μήτρας.

Ήταν σε μία χρονική περίοδο, που η ίδια προσπαθούσε να αποκτήσει ένα δεύτερο παιδί. Από την πλευρά του, ο ιατρός της, πρόετεινε ολική υστερεκτομή και χημειοθεραπείες. Η Μικαέλα είχε γίνει ήδη μητέρα. Όμως, δεν θα μπορούσε πρακτικά να αποκτήσει ένα δεύτερο παιδί.

Η λύση της παρένθετης μητέρας

Ωστόσο, γνώριζε ότι και τη λύση της παρένθετης μητέρας. Δεν θα μπορούσε να την αντέξει οικονομικά, βλέποντας ελπίδες της για ένα ακόμη παιδί να εξανεμίζονται. Κι εκεί εμφανίζεται ως από μηχανής θεός η μητέρα της, Σίλα. Η Μικαέλα πίστευε ότι έπασχε από μία απλή λοίμωξη, μέχρις ότου ο γιατρός της πει ότι έχει βρεθεί «κάτι» στον τράχηλο και χρειάζεται βιοψία. Δύο εβδομάδες αργότερα, πληροφορήθηκε ότι πάσχει από καρκίνο του τραχήλου.

Η νεαρή γυναίκα από το Ιλινόις, μιλώντας στη βρετανική Sun, όταν η μητέρα της τής συνέστησε να επισκεφθεί έναν γιατρό ευγονικής, ξέσπασε σε κλάματα λέγοντας: «Η μητέρα μου ήξερε ότι δεν μπορούσαμε να υποστηρίξουμε οικονομικά τη λύση της παρένθετης. Ήταν αδύνατον». Και τότε εκείνη της είπε: «Εάν μου επιτρέπεται, θα το κάνω εγώ». Η Σίλα ήταν 16 ετών, όταν γέννησε την Μικαέλα, με την οποία έμοιαζαν περισσότερο σαν αδελφές, παρά σαν μητέρα και κόρη.

Η εμφύτευση, η γέννηση και το δέσιμο

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας γονιμότητας δημιουργήθηκαν 19 έμβρυα και η Μικαέλα υποβλήθηκε στην υστερεκτομή και τις χημειοθεραπείες για τον καρκίνο. Έμαθε ότι θεραπεύθηκε μόλις τρεις μήνες μετά τον τελευταίο γύρο της θεραπείας, κάτι που σήμαινε ότι όλη της η προσοχή θα στρεφόταν στις προσπάθειες να αποκτήσει μωρό.

Η 42χρονη – τότε- Σίλα ανησυχούσε μήπως οι γιατροί δεν της επιτρέψουν να γίνει παρένθετη. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και προχώρησαν στην εμφύτευση. Η 44χρονη σήμερα Σίλα λέει: «Γέλασα όταν έγινε η εμφύτευση. Είναι η πρώτη φορά που έμεινα έγκυος χωρίς άνδρα στο δωμάτιο». Τα άλλα δύο παιδιά της Σίλα είναι 11 και 14 ετών. Παρόλα αυτά, για τη Μικαέλα δεν ήταν μία εύκολη περίοδος, καθώς η μητέρα και τα μωρά της βρίσκονταν σε μία απόσταση περίπου μίας ώρας και ανησυχούσε μήπως δεν αναπτύξει δέσιμο μαζί τους. Μάλιστα, είχε κάποτε ευχηθεί να κάνει δίδυμα.

Η μητέρα της όμως την καθησύχασε από την αρχή ότι τα μωρά δεν ήταν δικά της και προετοιμαζόταν για τη στιγμή που θα τα αποχωριστεί και θα καταλήξουν στα χέρια της Μικαέλα. Αυτό που την ένοιαζε ήταν να γεννηθούν υγιή. Τα δίδυμα γεννήθηκαν στις 36 εβδομάδες, μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη καισαρική. Σήμερα είναι 14 μηνών και υγιέστατα, ενώ η Μικαέλα χαρούμενη λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μαζί τους και στον δεσμό μεταξύ τους.

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button