Ιστορίες

3χρονα φιλαράκια που έδιναν ταυτόχρονα μάχη με τον καρκίνο συναντιούνται ξανά (video)

Έγιναν γρήγορα φίλοι, όταν έδιναν τη μάχη με τον καρκίνο. Μετά από αρκετό καιρό απόλαυσαν μία γλυκύτατη επανένωση, καθώς και τα δύο τώρα βρίσκονται στη φάση της ανάρρωσής τους.

Ο λόγος για την Πέισον και τον Μακ, αμφότερα 3 ετών, που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Παίδων του Φίνιξ της Αριζόνα νωρίτερα φέτος δίνοντας μάχη με διαφορετικές μορφές καρκίνου.

Τώρα, όμως και τα δύο βρίσκονταν σε απομόνωση, λόγω της πανδημίας. Μέχρι που συναντήθηκαν ξανά.

Αφότου επέστρεψαν στο σπίτι τους στις αρχές του καλοκαιριού, πέρασαν μερικές εβδομάδες στις πόλεις τους, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 30 λεπτών, μέχρι τελικά οι γονείς τους να οργανώσουν την επανένωσή τους, την πρώτη έξω από τους τοίχους του νοσοκομείου.

Λίγες εβδομάδες μετά τα τρίτα τους γενέθλια, τον Σεπτέμβριο του 2020, η Πέισον διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία, ενώ τον Ιανουάριο του 2021, ο Μακ διαγνώτηκε με αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα, στο τρίτο στάδιο.

Και τα δύο παιδιά νοσηλεύθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων του Φίνιξ, αλλά η πανδημία έκανε πολύ δύσκολη την παραμονή τους στο νοσοκομείο, καθώς οι επισκέπτες ήταν περιορισμένοι, ενώ το playroom ήταν κλειστό.

«Η Πέισον ήταν απομονωμένη. Ήταν δύσκολο να δει ανθρώπους, λόγω του κορωνοϊού. Ζητούσε καινούρια παιχνίδια κάθε πέντε λεπτά. Και μετά ήρθε ο Μακ», λέει η μητέρα του κοριτσιού.

«Ήξερα ότι θα την αγαπούσε πολύ», αναφέρει η μητέρα του μικρού αγοριού, η οποία θυμάται το πώς προσέγγισε το αγοράκι της τη μικρή Πέισον και της είπε να πάνε μία μικρή βόλτα μαζί.

Σύντομα, άρχισαν να παίζουν όλη την ώρα μαζί, ενώ οι φωτογραφίες μέσα από το νοσοκομείο δείχνει τα δύο παιδιά με όμορφα, πολύχρωμα ρούχα να χορεύουν, να χορεύουν, να μαθαίνουν πράγματα το ένα στο άλλο και να μοιράζονται την αγάπη τους για την Πέππα το Γουρουνάκι και τα Χελωνονιντζάκια.

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ

Ευτυχώς, και τα δύο παιδιά αναρρώνουν και τους επιτράπηκε να επιστρέψουν στο σπίτι τους λίγους μήνες πριν. Όμως, αυτές τις ημέρες που ήταν χωριστά, έλειψε πολύ το ένα στο άλλο.

«Κάθε μέρα η πρώτη του ερώτηση ήταν: Πότε μπορώ να παίξω με την Πέισον;», λέει η μαμά του Μακ.

Έτσι, οι δύο οικογένειες, σχεδίασαν την μεγάλη επανένωση. Και τελικά το κατάφεραν. Το βίντεο που τράβηξαν οι γονείς αποτυπώνει τη στιγμή που συναντιούνται ξανά και ο Μακ δίνει στην Πέισον ένα μπουκέτο λουλούδια. Ακολουθεί μία ζεστή αγκαλιά και αργότερα χορεύουν μέσα στο σπίτι.

Με συγκίνηση οι γονείς τους δήλωσαν ότι η μέρα αυτή θα τους μείνει αξέχαστη.

Τα παιδιά εξακολουθούν να κάνουν παρέα και μάλιστα σχεδιάζουν να ξεκινήσουν το προνήπιο το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Πηγή: Daily Mail

Πηγή
www.infokids.cy
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button