Ιστορίες

150 άγνωστοι άνθρωποι πήγαν στα γενέθλια αυτιστικού κoριτσιού όταν κάλεσε 15 φίλους της και εμφανίστηκαν μόνο δύο!!

Ένα αυτιστικό κορίτσι στεναχωρήθηκε επειδή κανείς δεν εμφανίστηκε στα γενέθλιά της, όμως χαμογελάει ξανά όταν περισσότεροι από 150 άνθρωποι της έκαναν ένα εντυπωσιακό πάρτι- έκπληξη.

Η Mia McKay, ηλικίας 8 ετών, από το Gold Coast της Queensland, ανυπομονούσε όλο το μήνα για το πάρτι γενεθλίων της στα McDonalds, και έστειλε προσκλήσεις σε περίπου 15 παιδιά από το σχολείο της.

Αλλά πολλά από τα παιδιά δεν απάντησαν καν αν θα πάνε και μόνο δύο παιδιά εμφανίστηκαν στο πάρτι.

“Η Mia με κοίταζε λέγοντας ‘Πού είναι όλοι;’”, δήλωσε η μητέρα της, Sarah, στην Daily Mail Australia.

“Της είπα,”Θα είναι εδώ σύντομα, λογικά έχουν κολλήσει στην κίνηση. “

Αλλά αυτοί οι φίλοι δεν ήρθαν ποτέ, και τα μπεργκερς που τους παρήγγειλε θα πήγαιναν στα σκουπίδια…

Η Sarah, 38 ετών, αποφάσισε να δημοσιεύσει στη σελίδα Buy and Swap της κοινότητας Gold Coast στο Facebook ότι υπάρχει φαγητό για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Έγραψε ότι αρκετά παιδιά δεν είχαν εμφανιστεί στο πάρτι γενεθλίων της κόρης της, και είπε στους ακόλουθους της σελίδας να πάνε να πάρουν τα μπέργκερς που είχαν μείνει.

Στη συνέχεια, η Sarah πήρε την Mia στο σπίτι, όπου φάνηκε να συνειδητοποιεί πλήρως πόσα άτομα είχαν παραλείψει το πάρτι της.

Τότε η Mia κάθισε λυπημένη σε μια γωνιά κρατώντας ένα μπαλόνι…

“Αυτό ράγισε την καρδιά μου, επειδή ήξερα ότι κατάλαβε..,” είπε η Sarah. “Αισθάνεται μόνη της, ξέρει ότι είναι διαφορετική.”

Η Mia διαγνώστηκε με αυτισμό όταν ήταν περίπου δύο ετών.

Για κάποιο χρονικό διάστημα το λεξιλόγιο της Mia περιοριζόταν σε μόλις 25 λέξεις. Οι γονείς της την έβαλαν σε ειδικό νηπιαγωγείο και της είχαν ξεκινήσει λογοθεραπεία.

Τώρα το λεξιλόγιο της Mia έχει εμπλουτιστεί αρκετά, αλλά προσπαθεί ακόμα να προσαρμοστεί στο σχολείο της.

“Γενικά, τείνει να μην καταλαβαίνει τι θέλουν οι συνομήλικοί της από εκείνη στο παιχνίδι.”

Αλλά η Mia αγαπά επίσης να τραγουδάει, να χορεύει και να παίζει και είναι “το πιο αστείο παιδί που θα γνωρίσεις,” είπε η 21χρονη αδερφή της, Ashley.

Έτσι, η οικογένειά της ήταν αρκετά στεναχωρημένη όταν μόνο δύο παιδιά από το σχολείο της εμφανίστηκαν στα γενέθλια της Mia.

Ωστόσο, εξεπλάγησαν όταν, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της Sarah στο Facebook, το κοριτσάκι της έλαβε μια απροσδόκητη υποστήριξη.

Πολλοί άνθρωποι θέλησαν να στηρίξουν τη Mia και ρώτησαν αν μπορούσαν να κανονίσουν να παίξει το μικρό κορίτσι με τα παιδιά τους και να την πάρουν για ταινία, στην παραλία ή για μίνι γκολφ.

Και έπειτα, μια ομάδα γυναικών πρότεινε να κάνει στη Mia ένα πάρτι γενεθλίων και η ιδέα της υλοποιήθηκε άμεσα!

“Νόμιζα ότι θα ήταν μόνο μερικές οικογένειες και θα είχαμε μια συνάντηση στο πάρκο, αλλά αυτό που ακολούθησε δεν το φανταζόμουν,” είπε η Sarah.

Μια γυναίκα της έκανε δώρο δύο κάστρα για τα γενέθλιά της και μια άλλη έφερε καρέκλες και τραπέζια.

“Δύο επαγγελματίες φωτογράφοι τραβούσαν φωτογραφίες δωρεάν, ένα τοπικό κρεοπωλείο μας έκανε δώρο τα κρέατα, ένα άλλο μαγαζί μας κέρασε τα ποτά, ήταν καταπληκτικό,” είπε η Sarah.

“Ήταν ένα μεγάλο πάρτι για τα παιδιά και όλοι έφεραν κι από κάτι. Παππούδες και γιαγιάδες από τη Brisbane, που είχαν ακούσει για το πάρτι, έκαναν το ταξίδι μόνο για να ευχηθούν στη Mia χαρούμενα γενέθλια.”

Η Sarah δήλωσε ότι “πάνω από 150 άτομα και τουλάχιστον 60 παιδιά από δύο έως δώδεκα ετών ήρθαν στο πάρτι την Κυριακή.”

Η Mia πέρασε μια απίστευτα όμορφη μέρα και έπαιξε με την καρδιά της με τους νέους φίλους της.

Όμως, μέχρι να βγει η τούρτα, η Mia δεν συνειδητοποίησε ότι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι στο πάρκο ήταν εκεί μόνο για εκείνη.

“Στο τέλος τους ευχαρίστησε όλους, λέγοντας: ‘Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε στο πάρτι, αυτά είναι τα καλύτερά μου γενέθλια.’ Και μετά ξέσπασε σε δάκρυα,” είπε η Sarah.

Η Sarah είπε ότι ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη όταν είδε άτομα με ειδικές ανάγκες να δείχνουν την υποστήριξή τους στη Mia.

“Αυτό έδειξε στη Mia ότι δεν έχει σημασία πόσο διαφορετικοί είμαστε,” είπε.

“Ο κάθε ένας από εμάς είναι άνθρωπος και είναι ικανός να δείχνει την αγάπη και την καλοσύνη του προς τον άλλον.”

Η Sarah δήλωσε ότι νιώθει τεράστια ευγνωμοσύνη σε όλους όσους τη στήριξαν και ότι η ημέρα εκείνη αποκατέστησε την πίστη της στην ανθρωπότητα.

“Αν όλοι μας αντιμετωπίζαμε έτσι το διπλανό μας, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος.”

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button