Ιστορίες

15χρονη με σύνδρομο Down κλαίει από χαρά επειδή… την κάλεσαν 1η φορά σε πάρτι!

Η Heather Avis απαθανάτισε πρόσφατα την αντίδραση της κόρης της, Macy, όταν πήρε στα χέρια της μια πρόσκληση σε πάρτι γενεθλίων. Το 15χρονο κορίτσι, το οποίο έχει σύνδρομο Down, είχε προσκληθεί σε ελάχιστα πάρτι από το νηπιαγωγείο μέχρι και σήμερα.

Η Μacy, που όλα αυτά τα χρόνια πήγαινε στο σχολείο της γειτονιάς, δεν είχε καταφέρει να κάνει φίλους και να νιώθει ότι ανήκει κάπου. Οι συμμαθητές της δεν την έκαναν παρέα, δεν την συμπεριλάμβαναν στις κοινές της εξόδους, ούτε την καλούσαν σε πάρτι.

Τον περασμένο μήνα, όμως, η άλλαξε σχολικό περιβάλλον. Οι γονείς της την έγραψαν σε ειδικό σχολείο το οποίο, όπως παραδέχονται, της έκανε πολύ καλό σε όλα τα επίπεδα. Πριν μερικές μέρες, μάλιστα, όταν η μαμά της την πήγε να την πάρει στο σχόλασμα, το κορίτσι ξέσπασε σε κλάματα χαράς επειδή την είχαν καλέσει σε πάρτι γενεθλίων. 

«Η χαρά που πήρε από αυτή την πρόσκληση δεν περιγράφεται», λέει η μητέρα της. «Ήταν μια βαθιά επιθυμία της που επιτέλους εκπληρώθηκε. Δεν μπορούσα παρά να χαρώ και να κλάψω μαζί της…», κατέληξε.

Η Heather ελπίζει ότι το viral βίντεο που δημοσίευσε θα γίνει η αφορμή για να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση για τη συμπερίληψη. «Όλοι θέλουμε να νιώθουμε αγαπητοί κι ότι ανήκουμε κάπου», εξηγεί. «Μην αφήνετε μικρούς μαθητές στο περιθώριο, απλά και μόνο επειδή είναι διαφορετικοί».

Πηγή: cafemom.com

Πηγή
www.mama365.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button