Ιστορίες

12 ιστορίες που αποδεικνύουν ότι η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο!!!

Όταν η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο!!!

1. Ο 32χρονος Τζόι ντε Λεόν, έχοντας γεννηθεί με εγκεφαλική παράλυση, παίζει παιχνίδια στο κινητό του τηλέφωνο χρησιμοποιώντας τα πόδια του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για άτομα με αναπηρία Freedom Walk, στη Μανίλα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, το Freedom Walk έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με τα δικαιώματα και τα προνόμια των ατόμων με αναπηρία.

2. Ο Κυριακός Φριλίγκος , ένας νεαρός με σύνδρομο Down, είναι άλλο ένα τρανό παράδειγμα πως καμία αναπηρία δε μπορεί να νικήσει τη θέληση! Αγάπα τη μουσική και το δείχνει με το μπουζούκι του.

3. Τα κινητικά του Θανάση προβλήματα δεν στάθηκαν εμπόδιο στη σχέση τους . Το ζευγάρι παραδίδει μαθήματα για τον έρωτα και τη ζωή! Ο Θανάσης και η Ηλέκτρα περιγράφουν  πως ξεκίνησε η σχέση τους, για το γάμο τους και την μεγάλη αγάπη που τους ενώνει…

4. O Tζέιμι Αντριου ήταν, είναι και θα είναι ένας φανατικός (με την καλή έννοια) της αναρρίχησης. Το γεγονός ότι έχασε πόδια και χέρια από κρυοπαγήματα στις Aλπεις πριν από δεκαπέντε χρόνια όταν αυτός και οι συναθλητές του έπεσαν σε μία τρομερή φονική χιονοθύελλα ουδόλως άλλαξαν τη διάθεσή του.

5. Η αναπηρία της Νατάσας,  δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο για το ζευγάρι που έχει μια όμορφη και φυσιολογική ζωή.«Ο άλλος άνθρωπος σε βλέπει όπως είσαι, δεν βλέπει την αναπηρία σου και έρχονται όλα μόνα τους, απλά…»προσθέτει. Η 48χρονη Νατάσα διέψευσε όλους όσοι μπορεί να την κοίταγαν με καχυποψία για το αν θα κατάφερνε να γεννήσει αλλά και να μεγαλώσει 4 παιδιά!

6.Kατερίνα Μπλέτσα,  Δασκάλα ειδικής αγωγής– Η αναπηρία σίγουρα δεν είναι η συνήθης συνθήκη ζωής. Όμως καλύτερα να το βλέπεις έτσι ως συνθήκη, παρά ως εμπόδιο ανυπέρβλητο.Έχεις ακούσει τη φράση “Πνίγεται σε μια κουταλιά νερό” Υπάρχουν…. άνθρωποι που είναι ικανοί την κουταλιά το νερό να την κάνουν θάλασσα κι άλλοι που προτιμούν να μάθουν να κολυμπούν. Το πρώτο άστο. Είναι μίζερο, αγωνιώδες και δεν περνάει και η ώρα. Πιστεύω ότι πιο εύκολο είναι το δεύτερο. Άσε που το διασκεδάζεις κιόλας.

7. Τα υπέροχα χαμόγελα της Ολίβιας –  Οτιδήποτε επιχειρεί η Ολίβια ή σε οτιδήποτε συμμετέχει,της προσφέρει υπέροχα χαμόγελα όπως αυτό. Είτε όταν ζωγραφίζει με τα δάχτυλα είτε όταν κατεβαίνει στην τσουλίθρα στην παιδική χαρά χωρίς να κρατιέται, απολαμβάνει κάθε όμορφη στιγμή της ζωής. Δείτε, αυτή η εικόνα δεν κάνει την καρδιά σας να χαμογελάει; Δεν ξέρω κάποιον που να απολαμβάνει τόσο έντονα το ψάρεμα όσο η Ολίβια.

8. Τα δύο αδέλφια,ο Νώε και ο Λουκάς,είναι αχώριστοι – Ο Λουκάς που είναι ηλικίας 6 ετών πάσχει από ένα σπάνιο γενετικό νόσημα που ονομάζεται νευροπάθεια Lissencephay.Η πάθηση αυτή επηρεάζει αρκετά τις κινητικές του ικανότητες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει,να μην μπορεί να κάτσει,όπως και να μιλήσει ή να φάει μόνος του χωρίς βοήθεια.Όμως όλα αυτά δεν εμπόδισαν ποτέ τον οχτάχρονο αδελφό του,Νώε,από το να παίξουν μαζί,να κάνουν ποδήλατο ή σκι μαζί,ακόμη και να ολοκληρώσουν ένα τρίαθλο μαζί.

9. Ραφαήλ Πατρωνίδης – Ένας πρωταθλητής σε αναπηρικό αμαξίδιο .Ο Ραφαήλ Πατρωνίδης είναι ένας δυναμικός έφηβος με παροιμιώδες ψυχικό σθένος. Από πολύ μικρή ηλικία και εξαιτίας μιας μηνιγγομυελοκήλης στη σπονδυλική στήλη, καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Ωστόσο αυτό, δεν στάθηκε εμπόδιο να ασχοληθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού με το τένις.

10. Ένα νεαρό ζευγάρι με σύνδρομο Down : Η αγάπη δε γνωρίζει σύνορα, εμπόδια, δυσκολίες και αντιθέσεις. Αυτό πιστεύουν έστω οι περισσότεροι άνθρωποι. Άλλωστε κάθε μέρα, για αιώνες γράφονται και λέγονται τόσα για την αγάπη. Τι γίνεται όμως με την αγάπη και τα άτομα με αναπηρία;

Το νεαρό ζευγάρι εκφράζει την αγάπη τους,από το πώς ξεκίνησε μέχρι και την πρόταση γάμου.Προσωπικά δε με ενδιαφέρει να αναλύσουμε τι έγινε στις ζωές τους πριν και μετά. Θέλω απλά να αναγνωρίσουμε όλοι ότι η αγάπη μπορεί να είναι παντού. Στα άτομα με αναπηρία, με σύνδρομο Down, με αυτισμό, με σπάνιες ασθένειες κ.α.

11 . Ο Γεράσιμος Φεσιάν και η Όλγα Σφαραγγούλια – Όταν η αγάπη εξαφανίζει το αναπηρικό αμαξίδιο– Γιατί η καρδιά, έχει περισσότερες ρόδες και τρέχει μπροστά από την προκατάληψη . Ένα ζευγάρι που έσβησε τον ρατσισμό και δείχνει ότι τα πόδια, όπως και τα φτερά, είναι όλα στο μυαλό μας.  Γεράσιμος Φεσιάν όταν έπαθε το ατύχημα, δεν έκρυψε το… όπλο του κάτω από το καροτσάκι. Βγήκε δυνατά εμπρός και εξαφάνισε την αναπηρία του κάνοντας μια άκρως φυσιολογική και δραστήρια ζωή.

12.Μαρία Αποστόλου δεν ζωγραφίζει με τα χέρια της! Χρησιμοποιεί το στόμα της… «Όταν έχεις καλλιτεχνικές ανησυχίες, βρίσκεις τρόπο να τις εκφράσεις. Η αναπηρία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο», λέει η Μαρία Αποστόλου που στηρίζει το πινέλο με το στόμα και ζωγραφίσει. «Δεν το έβαλα ποτέ κάτω. Έτσι, δεν με λυπήθηκαν ποτέ. Αν φερθούμε σαν ανάπηροι, τότε θα μας αντιμετωπίζουν σαν ανάπηρους»

Η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο!!!

Πηγή
http://www.simeteho.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button