ΣπίτιΣυνταγές - Διατροφή

10 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε στο ψυγείο

Είναι αλήθεια ότι το ψυγείο είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύουμε πολλά τρόφιμα που αγοράζουμε στα καταστήματα ή στην αγορά, ειδικά όταν δεν τα καταναλώνουμε αμέσως. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύουμε στο ψυγείο, επειδή μπορεί να χάσουν ιδιότητες όπως η υφή όταν ψύχονται. Αυτό επίσης συχνά προκαλεί την ταχύτερη φθορά τους.

Πιθανότατα προσπαθείτε να αποθηκεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα στο ψυγείο, χωρίς να συνειδητοποιείτε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει τη γεύση και την υφή τους. Εάν δεν είστε σίγουροι για τα τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο ψυγείο, ρίξτε μια ματιά στην επόμενη σελίδα και μάθετε πού είναι καλύτερα να αποθηκεύετε κάθε τρόφιμο.

Ποιες τροφές δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο ψυγείο.

Κρεμμύδια

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια είναι να τα βάλετε σε δροσερό, ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου. Τα κρεμμύδια μπορούν εύκολα να γίνουν τόπος αναπαραγωγής για βακτήρια εάν δεν αποθηκεύονται σωστά. Στο ψυγείο, αυτά τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρηγορότερα.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση για τα Κρεμμύδια (National Onion Association – NOA) στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα κρεμμύδια πρέπει να διατηρούνται με τον φλοιό τους και να εκτίθενται στον αέρα ώστε να μπορούν να αναπνεύσουν. Μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο μόνο εάν έχουν ήδη αποφλοιωθεί και έχουν κοπεί σε τεμάχια. Σε αυτή την περίπτωση, φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Ντομάτες

Όταν οι ντομάτες αποθηκεύονται στο ψυγείο χάνουν σταδιακά την υφή τους. Θα παρατηρήσουμε επίσης ότι θα χάσουν τη γεύση τους σε αντίθεση με τις ντομάτες που μόλις αγοράσαμε. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας, οι ντομάτες που εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες (όπως στο ψυγείο) θα περιέχουν λιγότερα οξέα και άλλες ευεργετικές ιδιότητες. Φυλάξτε τες σε ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου.

Πατάτες

Κατά την αποθήκευση των πατατών στο ψυγείο, θα χάσουν την αρχική τους γεύση και θα μαλακώσουν. Οι πατάτες πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο χώρο χωρίς να έχουν πλυθεί. Η έκθεση στην υγρασία θα βοηθήσει την ανάπτυξη μυκήτων.

Καφές

Όπως με πολλά άλλα τρόφιμα, ο καφές πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Εάν αποθηκεύετε τον καφέ στο ψυγείο σας, θα χάσει τόσο τη γεύση όσο και τη μυρωδιά του. Επιπλέον, ο καφές παίρνει εύκολα τη μυρωδιά άλλων τροφίμων. Συνεπώς, φυλάξτε τον σε αεροστεγές δοχείο και κατά προτίμηση σε σκοτεινό μέρος.

Σκόρδο

Κατά προτίμηση, το σκόρδο πρέπει επίσης να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου και σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον. Αν το αποθηκεύσετε στο ψυγείο, θα χάσει όλες τις καλές του ιδιότητες και θα χαλάσει ταχύτερα. Έξω από το ψυγείο μπορείτε να το διατηρήσετε για μήνες.

Μέλι

Ο Σύνδεσμος Μελισσοκόμων του Οντάριο (Καναδάς) λέει ότι το μέλι πρέπει να διατηρείται σε καλά σφραγισμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν το αποθηκεύσετε στο ψυγείο, θα γίνει πιο παχύ και θα κρυσταλλώσει.

Αβοκάντο

Η αποθήκευση αβοκάντο στο ψυγείο θα προκαλέσει μόνο την επιβράδυνση της διαδικασίας ωρίμανσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ωστόσο, προτιμούν τα ώριμα αβοκάντο. Γι’ αυτό διατηρήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψωμί

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν προσπαθούν να διατηρήσουν τα τρόφιμα φρέσκα είναι να βάλουν το ψωμί στο ψυγείο. Όταν το κάνετε αυτό, όμως, θα επιταχύνετε μόνο τη διαδικασία αλλοίωσης του ψωμιού. Το ψωμί θα μπαγιατέψει επίσης γρηγορότερα και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και μούχλα. Για να διατηρηθεί το ψωμί περισσότερο, αποθηκεύστε το κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου και σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Ανανάς

Η φύλαξη του ανανά στο ψυγείο θα επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης και το φρούτο θα χάσει τη γεύση του. Όταν ο ανανάς εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, τα ένζυμα που τον ωριμάζουν καταστρέφονται και δε θα πάρει τη χαρακτηριστική γλυκιά γεύση του.

Δημητριακά και ζυμαρικά

Τα δημητριακά και τα ζυμαρικά αποθηκεύονται καλύτερα σε δροσερό και ξηρό μέρος. Οι χαμηλές θερμοκρασίες (όπως αυτές του ψυγείου) μπορούν να τα κάνουν να χάσουν τη γεύση τους. Όταν τα τρώτε, θα έχετε μια ενοχλητική γεύση και υφή στο στόμα σας.

Πηγή
www.directfoodfacts.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button