Σπίτι

Χαρτί κουζίνας: 5 πράγματα που απαγορεύεται να αγγίξεις με αυτό και γιατί

Το χρησιμοποιείς καθημερινά. Δε φαντάζεσαι τη ζωή σου χωρίς αυτό. Σε σώζει από πολλά προβλήματα του νοικοκυριού, όμως αν δεν προσέξεις, μπορεί να σου προκαλέσει νέα. Σημείωσε, λοιπόν, τι ΔΕΝ πρέπει να καθαρίζεις με αυτό.

1. Τα γυαλιά σου

Αν θέλεις να καθαρίσεις τους φακούς των γυαλιών σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν οτιδήποτε ΕΚΤΟΣ από χαρτί. Και αυτό γιατί ενδέχεται να τραυματιστεί η επικάλυψη που έχουν επάνω τους και είναι πολύ ευαίσθητη. Προτίμησε τα ειδικά πανάκια.

2. Τη σκόνη από τα ξύλινα έπιπλα

Δεν θα καταφέρεις τίποτα. Από τον ηλεκτρισμό και μόνο, η σκόνη θα συνεχίσει να υπάρχει και τα νεύρα σου θα σπάσουν. Αν κάτι θέλεις να καταφέρεις, φρόντισε να βρέξεις πρώτα το χαρτί, ώστε η σκόνη να κολλήσει επάνω του. Και αυτό μόνο αν δεν έχεις άλλη λύση γιατί δεν είναι και η πιο ενδεδειγμένη… Να προτιμάς τα ειδικά πανάκια για τη σκόνη. Το νερό δεν κάνει καλό στα ξύλινα έπιπλα. Μπορεί να κάνεις μέχρι και ζημιά.

3. Την οθόνη του υπολογιστή, του τάμπλετ, του κινητού ή της τηλεόρασης

Δεν μπορεί. Κάποια στιγμή θα την έχεις “πατήσει” αλλά εμείς το υπογραμμίζουμε καθώς θυμίζει λίγο την πρώτη περίπτωση των γυαλιών σου. Προτίμησε τα ειδικά πανάκια με μικροΐνες που ενδείκνυνται για αυτές τις επιφάνειες, ή τα ειδικά σπρέι που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εναλλακτικά, κάτι βρεγμένο με λίγο νεράκι..

4. Λεκέ στο χαλί

Εδώ είναι η περίτπωση του “πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένος”. Μόλις ακουμπήσει στον λεκέ το χαρτί θα διαλυθεί και θα κάνει τη ζημιά χειρότερη. Έτσι δεν θα έχεις μόνο τη βρωμιά να αντιμετωπίσεις. Θα έχεις και τα κομματάκια χαρτιού να μαζέψεις… Άστο καλύτερα. λοιπόν!

5. Τα μαύρα ρούχα σου

Είναι όπως ακριβώς το φαντάζεσαι. Και χειρότερα… Τι το θέλεις; Πάρε μια πετσετούλα καλύτερα. Ή σκέτο νερό, που δε… μαδάει!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button