Σπίτι

Μυρίζει… ψαρίλα; 5 τρόποι για να τη διώξεις από την κουζίνα σου

Λατρεύεις τα ψάρια και τώρα το καλοκαίρι λαχταράς να τα μαγειρεύεις και στο σπίτι σου, αλλά αυτή η μυρωδιά σε τρελαίνει; Δες τι μπορείς να κάνεις για να τη γλιτώσεις.

1. Από το μαγαζί στη φωτιά

Μην καθυστερείς το μαγείρεμα. Ιδανικά, μαγείρεψε τα ψάρια σου αμέσως μόλις τα φέρεις στο σπίτι από το ιχθυοπωλείο, όσο ακόμη είναι φρέσκα. Όσο περισσότερο μείνουν τα ψάρια μέσα στο ψυγείο, τόσο πιο έντονη θα είναι η οσμή.

2. Ξίδι για την ψαρίλα

Βάλε λίγο ξίδι μέσα σε ένα μπολ και άφησέ το δίπλα στον φούρνο ή στα μάτια της κουζίνας την ώρα που μαγειρεύεις. Θα απορροφήσει πολλή από τη μυρωδιά και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά και μετά.

3. Λεμονάκι μυρωδάτο

Την ώρα που μαγειρεύεις, ή αμέσως μετά, κόψε ένα λεμόνι στη μέσαη, βάλτο σε νερό και βράσε το για ένα τεταρτάκι. Η μυρωδιά του εξουδετερώνει αυτη της ψαρίλας εντυπωσιακά.

4. Πατάτα η ισχυρή

Αυτό το σημείο αφορά κυρίως στα σκεύη που έχεις χρησιμοποιήσει για το μαγείρεμα και σου φαίνεται ότι δεν θα ξεμυρίσουν ποτέ. Και το ξίδι και το λεμόνι βοηθάνε, όμως θα χρειαστείς τα… μεγάλα μέσα. Κόψε μια πατάτα στη μέση, πασπάλισέ τη με αλάτι και άφησέ τη μέσα στο “μυρωδάτο” δοχείο για λίγες ώρες πριν το ξεπλύνεις. Στο τέλος, τρίξτο λίγο με αυτή. Κάνει “δουλίτσα”.

5. Μυρωδιά για τη μυρωδιά

Αμέσως μετά το μαγείρεμα του ψαριού, άλλαξε τη μυρωδιά -και, γιατί όχι και τη γεύση σου- με άλλο μαγείρεμα. Δοκίμασε ένα κέικ ή κάτι με καφέ, που επίσης απορροφά μυρωδιές, και άλλαξε τον αέρα σου.

Πηγή
www.womenonly.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button