Ιστορίες

Φτωχό παιδί χτύπησε μια πόρτα για να ζητήσει φαγητό, αλλά αυτός που άνοιξε του έδωσε πολλά περισσότερα

Μια ιστορία ενός μικρού παιδιού που μας διδάσκει το ότι η καλοσύνη τελικά στον κόσμο μας δεν πάει στράφι και ανταμείβετε.

Η αρχή του μικρού Χάουαρντ Κέλι

Ένα μικρο παιδί προσπαθούσε να βγάλει λεφτα πουλώντας αγαθά από πόρτα σε πόρτα για να πληρώσει τα δίδακτρα του σχολείου του. Σε καποια στιγμή πείνασε και πηρε την απόφαση ότι στο επόμενο σπίτι θα ζητήσει λίγο φαγητό. Τα λεφτα που είχε στις βγάλει δεν έφταναν για να αγοράσει τίποτα να φάει.

Βρέθηκε μπροστά από ένα μικρο σπιτάκι. Ο μικρός χτύπησε διστακτικά. Μια όμορφη νεαρή του άνοιξε την πόρτα και ο μικρός τα έχασε. Από την ντροπή του ζήτησε ένα ποτήρι νερό αντί για λίγο φαγητό.

Η κοπέλα τον είδε και κατάλαβε ότι θα ήταν πεινασμένος. Πήγε μέσα και όταν επέστρεψε του έφερε ένα μεγάλο ποτήρι γάλα.

Το αγόρι το ήπιε αργά και στη συνέχεια τη ρώτησε: «Πόσο σας χρωστάω;»

«Δεν μου χρωστάς τίποτα» του απάντησε εκείνη: «Η μητέρα μου, μου έχει διδάξει να μην αποδέχομαι ποτέ πληρωμή για μια πράξη καλοσύνης»

Ο μικρός συγκινημένος την ευχαρίστησε και συνέχισε το δρόμο του.

Όταν ο μικρός Χάουαρντ Κέλι έφυγε από εκείνο το σπίτι και ένιωθε και πολύ μεγαλύτερη μεγαλύτερη πίστη στον άνθρωπο.

Λίγο πριν χτυπήσει την πόρτα της άγνωστης γυναίκας ένιωθε έτοιμος να παρατήσει την προσπάθεια του να μαζέψει χρήματα για το σχολείο του. Είχε συναντήσει τόσους και τόσους ανθρώπους, χτυπώντας πόρτες, αλλά ελάχιστοι αγόραζαν αυτά που πουλούσε και κανείς τους δεν σκέφτηκε να του προσφέρει έστω ένα ποτήρι νερό.

Η ευγενική πράξη όμως εκείνης της άγνωστης γυναίκας τον βοήθησε να βρει το κουράγιο και να συνεχίσει την προσπάθεια.

Τώρα πλέoν ως γιατρός

Χρόνια αργότερα, η ίδια γυναίκα, είχε ένα πολύ σπάνιο πρόβλημα υγείας και βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί της μικρής πόλης, αδυνατούσαν να βρουν τη λύση. Την έστειλαν με το ασθενοφόρο στο σύγχρονο νοσοκομείο της κοντινής μεγάλης πόλης.

Στο νοσοκομείο κλήθηκε να την εξετάσει ο γιατρός Χάουαρντ Κέλι.

Όταν άκουσε το όνομα της πόλης από την οποία είχε έρθει η ασθενής με την σπάνια πάθηση, ένα περίεργο φως γέμισε τα μάτια του.

Την αναγνώρισε αμέσως. Την εξέτασε και επέστρεψε στο γραφείο του αποφασισμένος να κάνει ότι καλύτερό μπορεί για να σώσει τη ζωή της.

Μετά από έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα, η μάχη κερδήθηκε.

Ώσπου ήρθε η ώρα φεύγοντας η φτωχή γυναίκα να πληρώσει τα έξοδα του νοσοκομείου.

Ο Δρ Κέλι πριν σταλθεί το χαρτί στο δωμάτιο της γυναίκας ζήτησε πρώτα να το φέρουν σε αυτόν για να το εγκρίνει. Το κοίταξε και στη συνέχεια έγραψε κάτι πάνω του. Έπειτα το έβαλε σε ένα φάκελο και το έδωσε στο προσωπικό για να μεταφερθεί στο δωμάτιο της γυναίκας.

Το άνοιξε, έβγαλε το χαρτί, το κοίταξε αλλά εκεί που θα έπρεπε να γράφει το πόσο με τα χρήματα που χρωστούσε, έγραφε κάτι άλλο.

«Πληρωμένο εξ ολοκλήρου με ένα ποτήρι γάλα.» Από κάτω υπήρχε η υπογραφή του Δρ Χάουαρντ Κέλι.

Δάκρυα χαράς πλημμύρισαν τα μάτια της, τη στιγμή που θυμήθηκε εκείνο το μικρό, πεινασμένο αγόρι που της είχε χτυπήσει την πόρτα.

Αυτή η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από την ζωή του Δρ. Χάουαρντ Κέλι (1858-1943).

Πηγή
www.enimerotiko.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button