Ιστορίες

Υπόκλιση στη 15χρονη που γεννήθηκε χωρίς άκρα και είναι πρωταθλήτρια στο pole dancing (video)

Είναι 15 ετών και γεννήθηκε χωρίς χέρια και με ένα μόνο πόδι. Και, όταν ανακοίνωσε στην μητέρα της, ότι θέλει να γίνει μια ακροβατική pole dancer, εκείνη εξεπλάγη.

«Δεν ξέρω, αν το είδα πρώτα στα social media ή το ονειρεύτηκα, ειλικρινά δεν ξέρω. Για το μόνο που είμαι σίγουρη, είναι ότι ξύπνησα, πήγα στη μαμά μου και της είπα ότι θέλω να ξεκινήσω pole dancing», ανέφερε η Francesca Cesarini.

Τρία χρόνια μετά, το 2021, έλαβε μέρος στο διαδικτυακό παγκόσμιο πρωτάθλημα pole και aerial που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλημάτων Επί Στύλου.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι pole dancers από όλον τον κόσμο ανέβασαν μικρά βίντεο από το πρόγραμμά τους και τα οποία οι κριτές αξιολόγησαν διαδικτυακά. Ήταν η μόνη αθλήτρια η οποία διαγωνίστηκε στην κατηγορία ατόμων με αναπηρίες και κέρδισε το χρύσό μετάλλιο.

«ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ»

Όπως πολλά κορίτσια στην ηλικία της, η Francesca φορά σιδεράκια και ένα τσόκερ στο λαιμό της. Της αρέσει να τρώει στα McDonalds, τραγουδά τις τελευταίες ποπ επιτυχίες, πηγαίνει βόλτες με την καλύτερή της φίλη, ενώ λατρεύει ό,τι έχει σχέση με τον Χάρι Πότερ.

Όμως, διάλεξε ένα ολοένα αυξανόμενο σε δημοφιλία άθλημα, που πολλοί το θεωρούν αρκετά δύσκολο.

«Με κάνει να νιώθω ελεύθερη», λέει η ίδια στο Reuters από το πατρικό της σπίτι κοντά στην Περούτζια, όπου κάνει πρακτική ενώ στο γυμναστήριο προπονείται με την Elena Imbrogno.

Σε μία πρόσφατη προπόνησή της, ενώ είναι κρεμασμένη ανάποδα και περιστρέφεται, η προπονήτριά της της λέει να το δοκιμάσει ξανά, αλλά με το κεφάλι της λίγο πιο ίσια.

«Υπάρχουν αρκετά δύσκολα πράγματα σε αυτό, όπως το γεγονός, ότι θα πρέπει να έχεις τον έλεγχο του σώματός σου ή να μοπρείς να κρατηθείς με το ένα χέρι, το ένα πόδι ή το ένα πέλμα», σημειώνει η 15χρονη.

«ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΡΤΙΜΕΛΗΣ»

Η Francesca έχει ένα προσθετικό πόδι, όμως όταν ήταν περίπου 8 ετών αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα προσθετικά χέρια, επειδή την ενοχλούσαν.

«Ακόμη δεν τα θέλει», λέει η 47χρονη μητέρα της, Βαλέρια.

«Η Francesca είναι ένα κορίτσι που ξέρει τι θέλει. Θέλει να πετυχαίνει τους στόχους της. Της αρέσει όπως είναι. Ποτέ δεν είχε άκρα, όμως κάνει τα πάντα σαν να είχε. Και το κάνει χωρίς το μαγικό ραβδί του Χάρι Πότερ», τονίζει από την πλευρά του ο πατέρας της, Μάρκο.

Η 15χρονη Francesca μάς υπενθυμίζει, ότι το μόνο εμπόδιο στην πραγματοποίηση των ονείρων και των στόχων μας, είναι να μην έχουμε θέληση.

Πηγή: Reuters/The Wider Image

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button