Ιστορίες

Υπόκλιση σε αυτήν τη μαμά που ενθαρρύνει μοναδικά την τυφλή κόρη της (βίντεο)

Η κόρη της διαγνώστηκε με σοβαρό πρόβλημα όρασης σε ηλικία μόλις οκτώ μηνών. Από τότε αυτή η μητέρα φρόντισε, όχι μόνο να την καθοδηγεί σε πρακτικό επίπεδο στην καθημερινότητά της, αλλά και να την ενθαρρύνει με τον πιο υπέροχο τρόπο.

Για να πάρουμε, όμως την ιστορία από την αρχή. Η μικρή Sadya διαγνώστηκε με μία πολύ σπάνια δυσπλασία της όρασης, η οποία την έχει αφήσει τυφλή και από τα δύο μάτια. Κι έτσι η μητέρα γνώριζε εξ αρχής, ότι θα πρέπει να μεγαλώσει την κόρη της με ορισμένες προϋποθέσεις.

«Την κρατούσα στην αγκαλιά μου και τη θαύμαζα, ξέρετε σαν νέα μαμά. Και παρατήρησα ένα λευκό κομμάτι στα μάτια της , εξομολογήθηκε.

Ρώτησε τους γιατρούς, αν το κοριτσάκι θα μπορούσε να δει, αλλά ήταν πολύ νωρίς για μία διάγνωση.

Εκείνο που κάνει από τη στιγμή της διάγνωσης είναι να την ενθαρρύνει με όμορφα, αισιόδοξα και υποστηρικτικά λόγια, καθώς όπως έχουν πει οι γιατροί, δεν υπάρχει επέμβαση που να μπορεί να αποκαταστήσει την όραση της μικρούλας.

Το μόνο που μπορεί να κάνει προς το παρόν, είναι να φορά γυαλιά, προκειμένου να προστατεύει τα μάτια της και φυσικά η στήριξη της μητέρας της.

Της έμαθε ένα τραγούδι για να το τραγουδά και να υπερπηδά κάθε εμπόδιο και πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίζει. «Είμαι έξυπνη, είμαι όμορφη, είμαι ανεξάρτητη κι έχω αυτοπεποίθηση. Μπορώ να κάνω οτιδήποτε βάλω στο νου μου», λέει το τραγούδι.

Τα λόγια αυτά τα έχει εμφυσήσει στην κόρη της, τραγουδώντας τα η ίδια, από τους 8 μήνες. Και είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσει την κάθε δυσκολία και η ίδια, πέρα από την κόρη της.

«Τη θαυμάζω τόσο πολύ, επειδή δεν αφήνει ποτέ την αναπηρία της να τη σταματήσει από αυτά που της αρέσουν να κάνει», λέει η μητέρα της.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button