Αθλητισμός

Υποψήφιος κορυφαίος αθλητής στον κόσμο ο Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης

Ο Έλληνας Παραολυμπονίκης του μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, είναι μεταξύ των υποψηφίων για τον τίτλου του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία στον κόσμο για το 2018, στα βραβεία Laureus που θεωρούνται τα «Οσκαρ» του παγκόσμιου αθλητισμού.

Στη σχετική ανακοίνωση της επιτροπής, ο Πολυχρονίδης χαρακτηρίζεται «σταρ» του αθλήματος και επισημαίνεται ότι παρέμεινε αήττητος καθ΄όλη τη διάρκεια του 2018, με 20 νίκες σε ισάριθμους ατομικούς αγώνες, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό και στα ζευγάρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λίβερπουλ. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι της κατηγορίας είναι η τενίστρια Ντίντε ντε Χρόοτ (Ολλανδία), οι σκιέρ Χενριέτα Φαρκάσοβα (Σλοβακία), Μπράιαν ΜακΚίβερ (Καναδάς) και Οκσάνα Μάστερς (ΗΠΑ), καθώς και ο Γερμανός άλτης του μήκους Μάρκους Ρεμ.

Στην κατηγορία των ανδρών, υποψήφιοι για το βραβείο Laureus είναι ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα Λιούις Χάμιλτον, ο σταρ του NBA ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος Ελιούντ Κιπτσόγκε και δύο ποδοσφαιριστές, ο Κροάτης Λούκα Μόντριτς και ο Γάλλος Κιλιάν Μπαπέ.

Στις γυναίκες, το βραβείο διεκδικούν η Αμερικανίδα σταρ της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς, η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, η Γερμανίδα νικήτρια του Γουίμπλεντον Αντζελίκ Κέρμπερ, η Τσέχα Ολυμπιονίκης του σκι και της χιονοσανίδας Εστέρ Λεντέτσκα, η Αμερικανίδα σκιέρ Μικαέλα Σίφριν και η Ελβετίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του ironman τριάθλου Ντανιέλα Ριφ.

Η θριαμβεύτρια του Champions League Ρεάλ Μαδρίτης είναι για ακόμη μία χρονιά υποψήφια για το βραβείο της καλύτερης ομάδας, μαζί με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία. Στις υποψηφιότητες συγκαταλέγονται ακόμη η ευρωπαϊκή ομάδα γκολφ που θριάμβευσε των ΗΠΑ στο Ryder Cup, οι πρωταθλητές του NBA Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, η ομάδα της Mercedes, παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Φόρμουλα Ένα και η Χειμερινή Ολυμπιακή ομάδα της Νορβηγίας.

Η ανακοίνωση των νικητών και η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου, στο Μονακό.

Πηγή
hellasjournal.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button