ΑθλητισμόςΠρόσωπα

«Γιατί να θέλω Ferrari και ακριβά ρολόγια; Με τα λεφτά που βγάζω χτίζω σχολεία και βοηθάω φτωχούς ανθρώπους» [video]

Σαντιό Μανέ: Πρόκειται για τον μεσοεπιθετικό της Λίβερπουλ, με καταγωγή από τη Σενεγάλη. Ο ποδοσφαιριστής των «κόκκινων», παραχώρησε πρόσφατα μία συνέντευξη. Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Αναρωτιέμαι, γιατί να θέλω 10 Ferrari, 20 ρολόγια με διαμάντια και πολλά ταξίδια με αεροπλάνα; Τι θα ωφελήσουν εμένα και τον κόσμο; Εγώ ήμουν πεινασμένος, δούλεψα σκληρά, επέζησα από τους πολέμους, έπαιζα ξυπόλυτος ποδόσφαιρο, δεν είχα παιδικά παιχνίδια και πολλά άλλα πράγματα.

Ωστόσο σήμερα μ’ αυτά που κερδίζω χάρη στο ποδόσφαιρο, μπορώ να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Έχω χτίσει σχολεία, ένα αθλητικό στάδιο, παρέχουμε ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα σε ανθρώπους φτωχούς στη Σενεγάλη συμβάλλοντας στην οικογενειακή τους οικονομία. Δεν χρειάζεται να καυχιέμαι ότι έχω πολυτελή αυτοκίνητα, πολυτελή αρχοντικά, ταξίδια με αεροπλάνα, προτιμώ λιγότερα από αυτά που μου έδωσε η ζωή!».

Ο Σαντιό Μανέ έχει κάνει όλα αυτά και συνεχίζει να τα πράττει στην πατρίδα του. Αντίστοιχα, πράγματα, έχει κάνει και ο Αιγύπτιος, Μοχάμεντ Σαλάχ. Πρόκειται για συμπαίκτη του Μανέ και έναν από τους σούπερ σταρ της Λίβερπουλ.

Από εκεί και πέρα, ο Σενεγαλέζος επιλέγει να ζει με έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής και όχι σαν ένας σταρ του ποδοσφαίρου. Δηλαδή, με ακριβά ρολόγια, τσάντες, κινητά και αυτοκίνητα.

Οι Μανέ και Σαλάχ ζουν διαφορετικά. Δεν επιλέγουν να ζουν μέσα στην πολυτέλεια. Μάλιστα, ο Μανέ επέλεγε να βοηθά τους συνανθρώπους του από τότε που αγωνίζονταν σε μικρότερες ομάδες. Δηλαδή, δεν το έκανε όταν έγινε σούπερ σταρ της Λίβερπουλ.

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου δεν υπάρχουν μόνο οι σούπερ σταρ, που ζουν πλουσιοπάροχα. Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές σαν τον Σαντιό Μανέ, ο οποίος θέλει να έχει έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής.

Μάλιστα, βοηθούν με κάθε τρόπο τους συμπατριώτες τους και γενικότερα τους συνανθρώπους τους, επειδή πάνω από όλα είναι άνθρωποι.

Πηγή
www.enimerotiko.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button