Ιστορίες

Το πρωί νοσηλευτής σε ΜΕΘ και το βράδυ δάσκαλος χορού σε ΑμεΑ [video]

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο νοσηλευτής και δάσκαλος χορού, Πάρης Κοντόπουλος, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για την καθημερινότητά του.

Από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας το πρωί, χορευτής και δάσκαλος χορού σε άτομα με αναπηρία, ο Πάρης Κοντόπουλος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του OPEN, με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη για τα μαθήματα χορού που κάνει σε άτομα ΑμεΑ, αλλά και για την πρωινή δουλειά του σαν νοσηλευτής σε ΜΕΘ.

Γεμάτος χαμόγελο, δύναμη και αισιοδοξία, ο νοσηλευτής και προϊστάμενος ΜΕΘ σε ιδιωτική μονάδα της Αθήνας παραδέχτηκε πως τα πράγματα στον τομέα της υγείας δεν πάνε πολύ καλά, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η COVID-19 το μόνο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

«Οι άνθρωποι έχουν κι άλλα προβλήματα καθημερινά, συνεχίζουν να έχουν τροχαία, παθαίνουν ανακοπέςεμφράγματα, αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια και το έχουμε ξεχάσει λίγο αυτό» ανέφερε ο κ. Κοντόπουλος, καθώς μονάδα στην οποία εργάζεται αναλαμβάνει περιστατικά non-COVID.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τόνισε ότι πρόκειται για μία ημέρα που όλοι οι άνθρωποι με αναπηρία μάς αποδεικνύουν πόσο μεγάλη αναπηρία έχουμε εμείς στην ψυχή μας.

«Από αυτά τα παιδιά έχω συνειδητοποιήσει πόσο ανάπηρος είμαι στα συναισθήματά μου, είμαστε λίγο κακοί όλοι οι άνθρωποι. Αυτά τα παιδιά το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να σε αγκαλιάσουν, να σε αγαπήσουν, να σου δώσουν ένα φιλί και δεν πρόκειται να σε πληγώσουν ποτέ» δήλωσε ο δάσκαλος χορού και συμπλήρωσε:

«Από αυτά τα παιδιά έχω συνειδητοποιήσει πόσο ανάπηρος είμαι στα συναισθήματά μου, είμαστε λίγο κακοί όλοι οι άνθρωποι. Αυτά τα παιδιά το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να σε αγκαλιάσουν, να σε αγαπήσουν, να σου δώσουν ένα φιλί και δεν πρόκειται να σε πληγώσουν ποτέ» δήλωσε ο δάσκαλος χορού και συμπλήρωσε: «Για μένα είναι τεράστια λύτρωση να πηγαίνω εκεί και να χαρίζω χαμόγελο σε αυτούς τους ανθρώπους, είναι ένα κομμάτι που με γεμίζει πολύ, παρόλο που στην πρωινή μου δουλειά δεν πιέζομαι τόσο πολύ, γιατί το να γίνεις νοσηλευτής είναι επιλογή. Λέμε ότι είμαστε χαμηλόμισθοι και δεν πληρωνόμαστε καλά, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν πληρώνεται με τίποτα να ξυπνήσει ο ασθενής μέσα στη ΜΕΘ, να ανοίξει τα μάτια του, να είσαι δίπλα του και να του πεις πού είναι και τι κάνει. Το να του πω ότι τα κατάφερε δεν πληρώνεται με τίποτα, με όσα ευρώ και να μου δίνει ο εργοδότης μου» ανέφερε συγκινημένος ο Πάρης Κοντόπουλος.

Πηγή
sputniknews.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button