Ιστορίες

Το αγόρι της φωτογραφίας που έδινε μάχη με τη λευχαιμία, βγήκε ΝΙΚΗΤΗΣ

Πριν από δύο χρόνια, μια φωτογραφία είχε γίνει viral σοκάροντας με την αλήθεια που έκρυβε. Ένα μικρό κορίτσι παρηγορεί τον αδελφό της που κάνει εμετό εξαιτίας της χημειοθεραπείας του. Το αγόρι κέρδισε στη μάχη με την ασθένεια και μια νέα ζωή ξεκινά!

Η ιστορία της viral φωτογραφίας

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Κέιτλιν Μπουργκ από το Πρίνστον του Τέξας δημοσίευσε φωτογραφίες του γιου της, Μπέκετ, τότε τριών ετών, να τον παρηγορεί η μεγαλύτερη αδελφή του, Όμπρεϊ, τότε πέντε ετών, καθώς έκανε εμετό πάνω από μία τουαλέτα, μια αντίδραση στην εξαντλητική χημειοθεραπεία του. Η μητέρα είχε γράψει επίσης πως η Όμπρεϊ κρατούσε τον μικρότερο αδελφό της στην αγκαλιά της και τον έβαζε η ίδια στον καναπέ, καθώς ήταν πολύ αδύναμος να περπατήσει.

Ο Μπέκετ, ο οποίος διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία σε ηλικία δύο ετών, τον Απρίλιο του 2018, είχε περάσει μήνες στο νοσοκομείο κάνοντας χημειοθεραπεία.

Ωστόσο, η μητέρα του αποκάλυψε τώρα πως ο γιος της πήρε το «πράσινο φως», θεραπεύτηκε πλήρως από τη λευχαιμία και επέστρεψε στο σχολείο.

Ήταν η προστάτις του, αλλά τώρα θέλει να είναι ανεξάρτητος

Η μητέρα του μικρού Μπέκετ, η οποία έχει δύο παιδιά ακόμη, αποφάσισε να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες αυτές το 2019, για να δείξει τη σημασία της οικογένειας σε περιόδους κρίσης, όπως η ίδια λέει.

Η Κέιτλιν λέει ότι η Όμπρεϊ εξακολουθεί να παίζει τον ρόλο του προστάτη για τον αδελφό της, αποκαλύπτοντας πως τα αδέλφια έχουν δημιουργήσει έναν «αναντικατάστατο δεσμό» λόγω της ασθένειάς του.

«Η Όμπρεϊ βοήθησε σημαντικά τον αδελφό της να ξεπεράσει το πρόβλημα. Την περίοδο της χημειοθεραπείας, η Ομπρεϊ ήταν για τον Μπέκετ μια μητρική φιγούρα, αλλά τώρα άρχισε να παρατηρεί ότι ο αδελφός της δεν τη χρειάζεται πια τόσο και ότι θέλει να γίνει ανεξάρτητος».

Ο Μπέκετ πλέον προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και έχει επιστρέψει και στο σχολείο, ενώ η Όμπρεϊ επέστρεψε στα δικά της χόμπι, τα οποία είχε σταματήσει λόγω της οικονομικής πίεσης που βίωνε η οικογένεια κατά τη διάρκεια της θεραπείας του αδελφού της.

Όπως λέει η μητέρα τους: «Τα τελευταία δύο χρόνια ο Μπέκετ έκανε καθημερινά χημειοθεραπεία. Έπαιρνε το βραδινό του χάπι και πήγαινε για θεραπεία. Στις 8 Αυγούστου σταμάτησαν οι θεραπείες. Είχε τελειώσει. Θα πηγαίνει μόνο μία φορά το μήνα για εξετάσεις, είναι ένας διαφορετικός κόσμος πλέον.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας του είχε θέματα με την εκπαίδευσή του. Τα πάντα μπερδεύονταν στο μυαλό του. Δεν καταλάβαινε πολλά. Αλλά τις προάλλες καθόμασταν στο τραπέζι και άρχισε να διαβάζει. Θεέ μου, πώς νιώσαμε. Βλέπουμε πλέον ένα φυσιολογικό παιδί -πράγματα που πιστεύαμε ότι δεν θα έκανε ποτέ».

Προσθέτει, βέβαια, πως εξακολουθεί να υφίσταται κάποιες παρενέργειες από τη χημειοθεραπεία, όπως τον πόνο στα πόδια, αλλά το παλεύει. «Μπορούν πλέον να παίξουν σαν κανονικά αδέλφια».

Όσο για τις φωτογραφίες του που είχαν γίνει viral, η Κέιτλιν είπε ότι αποφάσισε να πάρει την κάμερα και να τις τραβήξει, για να δείξει τι περνά μια οικογένεια όταν αντιμετωπίζει μια σοβαρή ασθένεια.

«Η Όμπρεϊ μόλις του είχε τρίψει την πλάτη και του έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά, του καθάρισε το πρόσωπο και του έπλυνε τα χέρια. Αμέσως μετά, τον πήγε στο σαλόνι και τον έβαλε στον καναπέ. Με είχε ρωτήσει, μάλιστα, εάν θα μπορούσε να πάει να καθαρίσει και το μπάνιο, αλλά της είχα πει να πάει να καθίσει, γιατί δεν ήταν δουλειά της».

Όσο για τον Μπέκετ, είχε διαγνωστεί με λευχαιμία το 2018, σε ηλικία μόλις δύο ετών, μετά από μια μόλυνση στο αυτί. Όπως είπε η μητέρα του: «Η κατάστασή του ξεκίνησε μέσα σε μία νύχτα με λοίμωξη στο αυτί. Δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο που να υποδήλωνε ή να μας έδειχνε ότι ήταν καρκίνος».

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button