Ιστορίες

Συγκλόνισε Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπα Γουίλιαμ ο 7χρονος Τόνι: Ακρωτηριάστηκε από τα βασανιστήρια των γονιών του

Ένα επτάχρονο αγόρι, ο μικρός Τόνι Χάντγκελ, εντυπωσίασε την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ την Τετάρτη το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής συναυλίας. Η ιστορία του μικρού Τόνι είναι συγκινητική, καθώς η ζωή του 7χρονου άλλαξε ολοκληρωτικά όταν ήταν μόλις 41 ημερών.

Το 2014, όταν ήταν λίγων ημερών, υπέστη φρικτή κακοποίηση από τους γονείς του, Jody Simpson και Tony Smith. Το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο για κακοποίηση ανηλίκου το 2018 και επί του παρόντος εκτίουν και οι δύο ποινή φυλάκισης δέκα ετών. Το 2017, ο Τόνι ακρωτηριάστηκε εξαιτίας των τραυματισμών που υπέστη ως βρέφος και πλέον μαθαίνει να περπατάει με προσθετικά πόδια χωρίς πατερίτσες.

Μετά το απίστευτα δύσκολο ξεκίνημά του στη ζωή, ο Tony υιοθετήθηκε από την Paula και τον Mark Hudgell από το West Malling του Kent, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί με επιτυχία για την επιβολή πιο αυστηρών ποινών σε όσους βλάπτουν παιδιά, και τώρα ζητούν τη δημιουργία μητρώου κακοποιητών μετά τη δολοφονία του μικρού Άρθουρ.

Οι περήφανοι γονείς του ήταν στο πλευρό του καθώς ο νεαρός συνάντησε την Kate Middleton και τον πρίγκιπα William στην εκδήλωση, ενώ αργότερα έγραψαν στο Twitter: «Ο Τόνι δεν έχει ιδέα του αντίκτυπου ή του μεγέθους που κατέχει. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ήταν πραγματικά απίστευτοι μαζί του. Κουβέντιαζε και με τους δύο για αιώνες. Μια πραγματικά μαγική βραδιά».

Μια εικόνα δείχνει τον Γουίλιαμ και την Κέιτ να σκύβουν στο ύψος των ματιών του Τόνι για να συνομιλήσουν με τον νεαρό, ενώ η περήφανη μητέρα του Πόλα παρακολουθούσε.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η πρόσκληση για τη συναυλία ήρθε μετά την έκπληξη της Κέιτ από τις φιλανθρωπικές προσπάθειες του Τόνι το 2020, όταν συγκέντρωσε πάνω από 1,5 εκατομμύριο λίρες για το παιδιατρικό νοσοκομείο Evelina του Λονδίνου, στο οποίο η ίδια είναι χορηγός.

Τα βασανιστήρια από τους βιολογικούς γονείς και ο ακρωτηριασμός

Ο Tony μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο το 2014 με πολυοργανική ανεπάρκεια, αρκετά κατάγματα και σηψαιμία, που προκλήθηκε γιατί οι γονείς του τον είχαν δέσει από τους αστραγάλους του, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για σχεδόν έξι εβδομάδες για να του σώσουν τη ζωή. Αποφάσισαν να σταματήσουν τη θεραπεία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2014, αλλά δεν μπόρεσαν να το κάνουν επειδή ο Τόνι ήταν υπό δικαστική επιμέλεια και δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια.

Είναι απίστευτο ότι ο Tony αντιστάθηκε και κατάφερε να αναρρώσει από τα απειλητικά για τη ζωή του τραύματα και τον ανέλαβαν ο Mark και η Paula ως ανάδοχο παιδί μετά από τέσσερις μήνες που πέρασε στο νοσοκομείο. Οι βιολογικοί του γονείς ισχυρίστηκαν ότι τα τραύματά του ήταν αποτέλεσμα ενός «τρομερού ατυχήματος», και τους είχε δοθεί η άδεια για τρεις δίωρες συναντήσεις μαζί του την εβδομάδα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είχαν προκαλέσει ένα φρικτό βασανιστήριο στο αγοράκι τους, κατά τη διάρκεια του οποίου το παιδί ήταν κρεμασμένο από τους αστραγάλους του και εκείνοι του έσπασαν τα πόδια σε οκτώ σημεία.

Τον άφησαν χωρίς ιατρική περίθαλψη για δέκα ημέρες, κάτι που αργότερα είπαν ότι έγινε επειδή περίμεναν κάποιον να έρθει να φτιάξει τον λέβητά τους. Και η κακοποίηση συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων επισκέψεών τους στον Τόνι- κατέβασαν τον γύψο του και έσπασαν τον νάρθηκα στο πόδι του, αφήνοντάς τον χωρίς στήριξη.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού απέσυρε την υπόθεση εναντίον της Jody και του Tony λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αλλά οι Hudgells έκαναν αναφορά στην αστυνομία και στον τοπικό αστυνομικό επίτροπο εγκλημάτων και οι Smith και Simpson κατηγορήθηκαν για κακοποίηση ανηλίκου και φυλακίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2018.

Η ιστορία του 7χρονου που οδήγησε στον «Νόμο του Τόνι»

Η Paula Hudgell δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία των ευάλωτων παιδιών και ότι οι σχεδιαζόμενες αυστηρότερες ποινές αφορούν «τον Tony και όλα τα μωρά και τα παιδιά που υπέφεραν ή έχασαν τη ζωή τους στα χέρια των κακοποιών τους». Οι αυστηρότερες ποινές θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι όποιος προκαλεί ή επιτρέπει το θάνατο ενός παιδιού ή ευάλωτου ενήλικα υπό τη φροντίδα του θα αντιμετωπίζει έως και ισόβια κάθειρξη, αντί για το ισχύον ανώτατο όριο των 14 ετών.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, που ονομάζονται «νόμος του Τόνι», η ανώτατη ποινή για κακοποίηση παιδιών που προκαλεί ή επιτρέπει σοβαρή σωματική βλάβη έγινε από 10 έτη, 14 έτη. Σε δήλωσή της η κ. Hudgell δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που ο νόμος του Τόνι υποστηρίζεται από την κυβέρνηση». «Από τότε που οι δράστες της κακοποίησης του γιου μας φυλακίστηκαν το 2018, ελπίζουμε ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα για την προστασία άλλων παιδιών, των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας» λένε οι θετοί γονείς του επτάχρονου.

Στο σπίτι του, ο Τόνι έχει προσαρμοστεί καλά και τώρα μαθαίνει να περπατάει με τα νέα του προσθετικά πόδια, τα οποία τοποθετήθηκαν νωρίτερα φέτος. Η Paula και ο Mark αποκάλυψαν ότι ο θετός τους γιος είναι πλέον σε θέση να περπατήσει χωρίς πατερίτσες.

«Βγαίνει έξω τώρα χωρίς τις πατερίτσες, είναι απίστευτο να τον βλέπεις έτσι», αναφέρουν. «Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους συνομηλίκους του, έχει πρόσβαση σε πολλά περισσότερα και μπορεί να παίζει με τους φίλους του στο σχολείο».Ο περήφανος πατέρας Mark πρόσθεσε: «Τα πήγε απίστευτα καλά».

Η οικογένεια του Τόνι συγκεντρώνει επί του παρόντος 185.000 λίρες για να εξασφαλίσει στον Τόνι, τον οποίο αποκαλούν χαϊδευτικά «Bear» (αρκούδα), τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων βοηθημάτων βάδισης, θεραπείας στο σπίτι και στο σχολείο, καθώς και κεφάλαια για να προσαρμοστεί το σπίτι τους στις ανάγκες του 7χρονου.

Πηγή
www.ethnos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button