Αθλητισμός

Στο Προεδρικό αθλητές με αναπηρία -Παυλόπουλος: «Αποτελείτε παράδειγμα για όλους»

«Αποτελείτε παράδειγμα για όλους». Με αυτά τα λόγια, ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθύνθηκε στους αθλητές με αναπηρία.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την Ημερίδα στην Ακαδημία Αθηνών, υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τους που διακρίθηκαν το 2019.

Στην συνέχεια, ο ΠτΔ τους ευχήθηκε «καλή επιτυχία και πολλά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Παυλόπουλος: Επιτυχίες με το ταλέντο και την δύναμη της ψυχής σας

«Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και τιμή σας υποδέχομαι, και πάλι, στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Και τα αισθήματα αυτά δικαιολογούνται από το ότι και φέτος, το 2019, θα έλεγα δε ακόμη περισσότερο φέτος, πετύχατε κορυφαίες νίκες, οι οποίες σας φέρνουν και πάλι – αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια αλλά συνεχίζεται και αυτό είναι το σημαντικό – στις κορυφαίες βαθμίδες του παγκόσμιου στερεώματος των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Έχετε πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτό που θα μπορούσε να περιμένει κανείς για μια Χώρα, η οποία έχει αυτόν τον πληθυσμό. Αλλά εσείς αποδεικνύετε με αυτόν τον τρόπο ότι οι διακρίσεις για την Ελλάδα δεν είναι ζήτημα πληθυσμού της Χώρας μας, αλλά είναι ζήτημα του ταλέντου και της θέλησης των ανθρώπων της. Και αυτό επιτύχατε. Από τη μια πλευρά με το ταλέντο σας και από την άλλη με την δύναμη της ψυχής σας, δίνετε κάθε φορά – και σήμερα και είμαι βέβαιος και στο μέλλον – ένα εμβληματικό, στην κυριολεξία, παράδειγμα, το οποίο ξεπερνάει τα όρια του Αθλητισμού.

Ένα παράδειγμα δημιουργίας για όλους μας. Και αυτό θέλω να σηματοδοτήσω και με την σημερινή μας συνάντηση» τόνισε αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ολυμπιακή χρονιά που έρχεται σε λίγες ημέρες.

Ευχές για νίκες στους Ολυμπιακούς του 2020 από τον Προκόπη Παυλόπουλο

«Καθώς έρχεται το 2020, που είναι Ολυμπιακή χρονιά, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσετε αυτή την μεγάλη παράδοση. Θα κατακτήσετε και πάλι πολλές νίκες. Και με τον τρόπο αυτό, αυτή την χρονιά, θα αποδείξετε ότι η Ελλάδα, εκτός από κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος και του Ολυμπιακού Ιδεώδους, παραμένει πάντα ο Τόπος, ο οποίος μπορεί να εκφράζει και να εκπέμπει αυτό το Ιδεώδες και αυτό το Πνεύμα σε ολόκληρη την Υφήλιο.

Διαβάστε:  Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Θέλω και πάλι να σας πω συγχαρητήρια, να σας ευχηθώ δύναμη, υγεία και επιτυχία – για το τελευταίο είμαι απολύτως βέβαιος – και να ξέρετε ότι θα είμαι πάντοτε κοντά σας. Και αυτό δεν είναι μία χάρη που σας κάνω. Είναι ένα χρέος το οποίο εκπληρώνω απέναντί σας. Και συγνώμη αν μερικές φορές δεν είχα αντιληφθεί μεμονωμένες επιτυχίες ορισμένων από σας και δεν είχα επικοινωνήσει, έστω και με ένα μήνυμα, μαζί τους.

Σήμερα, ελπίζω μ’ αυτή μας την συνάντηση αυτό το κενό να το αναπληρώνω, στο μέτρο βέβαια που μπορεί να αναπληρωθεί».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης τόνισε:

«Εκ μέρους όλης της αποστολής, των Αθλητών, των συνεργατών, των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Προέδρων των Ομοσπονδιών, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνατε να μας βραβεύσετε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Είσθε ένας άνθρωπος που έχετε δείξει μία μεγάλη ευαισθησία, απέναντί μας, και μία στήριξη και επανειλημμένως μας έχετε καλέσει στον φιλόξενο χώρο εδώ για να μας βραβεύσετε, και έχετε πει και τα καλύτερα λόγια, πάντα, σε όσες συναντήσεις έχουμε κάνει μαζί, και μας βραβεύετε πάντα. Είναι χαρά για μας και μακάρι να είχαμε το ενδιαφέρον το δικό σας από παντού, διότι έχουμε ανάγκη οι Αθλητές μας την στήριξη και της Πολιτείας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

Ο Γιώργος Φουντουλάκης εξήρε την προσπάθεια όλων των αθλητών με αναπηρία:

«Οι Αθλητές μας, θέλω να σας πω, ότι είναι μία από τις καλύτερες πάστες Αθλητών, με πολλά προσόντα, και όπως είπατε και εσείς και τονίσατε, μπορεί να έχουμε μία μικρή χώρα, αλλά θέλω να σας πω ότι, το έχω πει επανειλημμένως και θα το λέω, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, από 188 χώρες περίπου, πήραμε την 20η θέση στην γενική κατάταξη. Και περάσαμε χώρες όπως ήταν η Γερμανία, που είναι μια τεράστια, μεγάλη χώρα με οικονομική μεγάλη άνεση.

Διαβάστε:  Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Εμείς καταφέραμε και περάσαμε πολλές τέτοιες χώρες μέσα στις διακρίσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές μας έχουν ταλέντο, δουλεύουνε σκληρά μαζί με τους προπονητές, για να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο τους, που νομίζω ότι ο στόχος τους είναι όσο μπορεί να ακούγεται ο εθνικός ύμνος στα διάφορα στάδια που πηγαίνουν στα Παγκόσμια, στα Πανευρωπαϊκά και να ανεβαίνει και η σημαία μας ψηλά. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, εύχομαι να είστε πάντα υγιέστατος.

Να ευχηθώ εκ μέρους όλων να έχετε μια καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά εσείς και η οικογένειά σας. Και να σας ευχαριστήσουμε για τα καλά σας λόγια και πιο πολύ για το ενδιαφέρον. Γιατί τα καλά λόγια πολλοί τα λένε, αλλά το ενδιαφέρον το πραγματικό, λίγοι το δείχνουν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Βραβεία στους αθλητές από Παυλόπουλο

Ο κ. Παυλόπουλος βράβευσε τον κάθε αθλητή και πρωταθλητή που διακρίθηκε το 2019 ξεχωριστά, ενώ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και ενημερώθηκε για τις επιτυχίες που σημείωσαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι αθλητές που πήραν μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα ή σημείωσαν παγκόσμιο ρεκόρ.

Πηγή
www.iefimerida.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button