Πρόσωπα

Σπουδαίος Μάικλ Τζόρνταν: Χρηματοδοτεί άνοιγμα κλινικών για άτομα χωρίς ασφάλεια – Δάκρυσε στα εγκαίνια (video)

Ο πρώην πρωταθλητής του NBA δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο σε περιοχές των ΗΠΑ που το έχουν ανάγκη…

Ο Μάικλ Τζόρνταν, θρύλος του NBA, προσφέρει πολλά και σε φιλανθρωπικό επίπεδο, καθώς έγινε γνωστό πως θα χρηματοδοτήσει το άνοιγμα δύο κλινικών για ασθενείς και άτομα που στερούνται ασφαλιστικής ικανότητας. Αυτό έγινε αρχικά στο Σάρλτοτ της Βόρειας Καρολίνας, μιας περιοχής που είναι υποτιμημένη. Στα εγκαίνια της ο πρώην αστέρας δάκρυσε, με την κλινική να φέρει το όνομά του.

Αυτή η κλινική είναι ιατρική («Novant Health») και όπως είπε ο Μάικλ Τζόρνταν, θα προσφέρει πρωτοβάθμια και προληπτική φροντίδα στους κατοίκους της περιοχής, καθώς και πρόσθετη ολοκληρωμένη περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών εκτός κλινικής για όσους έχουν ανάγκη.

Ο εξάκις φορές πρωταθλητής του NBA μίλησε και στο «CNN» και τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να προσφέρει σε μια κοινότητα, σε μια περιοχή, που χρόνια τώρα τον υποστήριζε ένθερμα.

«Αυτή είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για εμένα, επειδή αισθάνομαι πως ανταποδίδω στην κοινωνία την υποστήριξη που είχα από εκείνη στη διάρκεια των χρόνων. Δεν μπορώ να ξεπληρώσω την αγάπη που πήρα από όλους εσάς, αυτή είναι μόνο η αρχή», ήταν μερικά από τα λόγια του, δύο χρόνια μετά από την ανακοίνωσή του πως θα χρηματοδοτήσει αυτές τις δύο κλινικές σε μία από τις πιο υποτιμημένες περιοχές της Σάρλοτ, της πατρίδας του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, για το άνοιγμα της κλινικής δόθηκαν επτά εκατομμύρια δολάρια στη «Novant Health». Η κλινική έχει εμβαδόν 6,800 τετραγωνικών, λειτουργεί από τη «Novant Health», περιλαμβάνει 12 αίθουσες εξετάσεων ασθενών, αίθουσα ακτίνων Χ και χώρο φυσικής θεραπείας.

Ο Καρλ Αρμάτο, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της «Novant Health», δήλωσε: «Στη “Novant Health”, είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στη φροντίδα των ασθενών μας. Αυτή η κλινική όχι μόνο θα παρέχει πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη για εκείνους που την χρειάζονται περισσότερο, αλλά θα εξασφαλίσει πόρους γιατί η υγεία τους εκτείνεται πέρα από το γραφείο του γιατρού. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεχιζόμενη συνεργασία και γενναιόδωρο δώρο του Μάικλ Τζόρνταν, που θα αλλάξει χιλιάδες ζωές στη δυτική κοινότητα της Σάρλοτ».

Πηγή
www.altsantiri.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button