Ιστορίες

Σκύλος καταλαβαίνει την κρίση πανικού της ιδιοκτήτριάς του και την παρηγορεί

Τα ένστικτα του πιο πιστού φίλου του ανθρώπου μπορούν να μας σώσουν και από τον εαυτό μας.

Η νέα τάση στην Αμερική είναι τα καφέ τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα αποσυμπίεσης, μέσα από χάδια σε κουτάβια. Για την ακρίβεια, μπορείς να παραμείνεις στο χώρο για μια ώρα και… να κάνεις δουλίτσα και αν θέλεις μπορείς να υιοθετήσεις και ένα από τα σκυλάκια.

Έχουν προηγηθεί έρευνες οι οποίες έχουν αποδείξει πως οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν και να ανταποκριθούν σε συναισθήματα. Και άρα να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του στρες. Για την ακρίβεια, αποδείχθηκε ότι τα κατοικίδια -πολλώ δε αν τα έχετε σπίτι- ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό.

Είναι ο νευροδιαβιβαστής που αφορά τη βελτίωση της διάθεσης. Άλλες, πιο πρόσφατες έρευνες κατέληξαν στο ότι εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να διαισθανθούν πιθανές κρίσεις πανικού του ιδιοκτήτη τους και να τον προετοιμάσουν.

Αυτό έκανε και ο Oakley, στο παρακάτω βίντεο που θα δείτε. Όταν η ιδιοκτήτρια του ξεκινά να βαριανασαίνει, ο σκύλος παίρνει θέση κοντά της και με βάση την εκπαίδευση του απομακρύνει τα χέρια της γυναίκας από το πρόσωπο της και τα κατευθύνει πάνω του -προκειμένου εκείνη να ηρεμήσει.

https://www.facebook.com/LADbible/videos/4811128525600966/

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button