Σπίτι

ΡΊΧΝΕΙ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΌ ΠΙΆΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΈΤΑ. Ο ΛΌΓΟΣ; ΑΥΤΌ ΤΑ ΑΛΛΆΖΕΙ ΌΛΑ!

Το απορρυπαντικό είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους φίλους μου όσον αφορά το νοικοκυριό. Έχει τόσο πολλά πλεονεκτήματα. Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι δεν είναι μόνο φανταστικό για το πλύσιμο των πιάτων; Έχω ανακαλύψει 11 πράγματα, στα οποία θα πρέπει στο εξής να χρησιμοποιείτε το απορρυπαντικό. Ποτέ δεν θα κάνω τίποτα άλλο!

1. Κάντε τα κοσμήματά σας να λάμψουν ξανά.
Ανακατέψτε λίγο εμφιαλωμένο νερό με απορρυπαντικό πιάτων και τοποθετήστε τα αγαπημένα σας κοσμήματα σ’ αυτό για περίπου 5 λεπτά. Απομακρύνετέ τα από το μείγμα, καθαρίστε τα με μία οδοντόβουρτσα, ξεπλύνετέ τα και θα φαίνονται ξανά σαν καινούρια.

2. Πείτε αντίο σε αράχνες και μυρμήγκια.
Ούτε εσείς είστε θαυμαστές των αραχνών και των μυρμηγκιών; Ή των εντόμων γενικότερα; Σε αυτή την περίπτωση ο σωτήρας σας είναι το απορρυπαντικό πιάτων. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αναμείξετε λίγο απορρυπαντικό με νερό σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και εφαρμόστε το σε πόρτες, παράθυρα, πλαίσια και/ή άλλες εισόδους. Τέλεια!

3. Μην υποφέρετε άλλο από τις μύγες.
Φρικάρετε κι εσείς με όλες αυτές τις μύγες όταν έχει ζεστό καιρό; Τότε πάρτε ένα μπολ, ψεκάστε μία στρώση απορρυπαντικού πιάτων με άρωμα φρούτων, ανακατέψτε με νερό, καλύψτε το με πλαστικό (ή διαφανή μεμβράνη), κάντε τρύπες επάνω του και είστε έτοιμοι! Οι μύγες προσελκύονται από την μυρωδιά και μπαίνουν από τις τρύπες, αλλά δεν μπορούν να βγουν.

4. Ούτε οι ψίλοι αντιστέκονται σε αυτή την πανάκεια.
Υποφέρει το κατοικίδιό σας από ψίλους; Τότε πλύντε το με απορρυπαντικό πιάτων με λεμόνι. Είναι τόσο αποτελεσματικό που πολλοί κτηνίατροι το χρησιμοποιούν σε όλο τον κόσμο.

5. Ξεφορτωθείτε αυτό τον επίμονο κισσό.
Κόψατε αυτό τον κισσό ως το έδαφος ήδη τρεις φορές και συνεχίζει να μεγαλώνει; Αυτή είναι η λύση: φορέστε γάντια και εφαρμόστε απορρυπαντικό πιάτων επάνω στο φυτό. Μετά από μερικές ημέρες, θα δείτε ότι το φυτό ξεραίνεται και πεθαίνει. Δεν είναι αποτελεσματικό; Κόψτε το φυτό λίγο πάνω από το χώμα, ανοίξτε μερικές τρύπες στον κορμό του δέντρου, ψεκάστε το απορρυπαντικό μέσα και το φυτό δεν θα ξαναμεγαλώσει.

6. Ούτε οι λεκέδες από λίπος αντιστέκονται στη δύναμη του απορρυπαντικού πιάτων.
Στάξατε λάδι επάνω στο αγαπημένο σας ρούχο και έγινε λεκές; Μην πανικοβάλεστε. Απλά ψεκάστε λίγο απορρυπαντικό πιάτων επάνω του, τρίψτε το με μία οδοντόβουρτσα, ξεπλύνετέ το με χλιαρό νερό και ο λεκές εξαφανίζεται.

7. Ξεμείνατε από απορρυπαντικό πλυντηρίου και τα μαγαζιά είναι κλειστά; Κανένα πρόβλημα.
Όλοι ξεχνάμε να αγοράσουμε απορρυπαντικό από τα μαγαζιά μερικές φορές. Μπορείτε, φυσικά, να βάλετε πλυντήριο ξανά αύριο. Μία άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό πιάτων σαν λύση έκτακτης ανάγκης. Φυσικά δεν είναι το ίδιο με το απορρυπαντικό πλυντηρίου, αλλά είναι ιδανικό αν πρέπει πραγματικά να βάλετε πλυντήριο, επειδή, για παράδειγμα, ξεμείνατε από κάλτσες.

8. Μην υποφέρετε από θολά τζάμια ποτέ ξανά.
Ψεκάστε λίγο απορρυπαντικό πιάτων σε ένα στεγνό πιατόπανο και εφαρμόστε τα τζάμια (του αυτοκινήτου) με αυτό για να τα εμποδίσετε να θολώσουν εάν ανάψετε τη θέρμανση όταν έχει κρύο. Επιπλέον Δώρο: τα παράθυρα θα καθαρίσουν αμέσως.

9. Στο εξής, δε χρειάζεται να καλέσετε υδραυλικό όταν η τουαλέτα σας βουλώνει.
Δυστυχώς, όλων μας οι τουαλέτες βουλώνουν κάποιες φορές. Χρειάζεται να καλέσετε υδραυλικό γι’ αυτό; Όχι, αφού ο υδραυλικός είναι ήδη στο σπίτι. Ψεκάστε επαρκή ποσότητα απορρυπαντικού πιάτων μέσα στην τουαλέτα, αφήστε το να απορροφηθεί για 20 λεπτά και ρίξτε σιγά ένα κουβά ζεστό νερό μέσα στην τουαλέτα ώστε να ρεύσει από το σημείο και να ξεβουλώσει την τουαλέτα. Το απορρυπαντικό είναι βαρύτερο από το νερό οπότε βυθίζεται στο κατώτατο σημείο και αντιμετωπίζει το ξεμπλοκάρισμα.

10. Λεκέδες λαδιού στο πάτωμα; Βγάλτε το μπουκάλι του απορρυπαντικού πιάτων.
Λερώσατε το πάτωμα με λάδι όσο δουλεύατε στο γκαράζ και έχετε λεκέδες λαδιού στο πάτωμα τώρα; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε με λίγο απορρυπαντικό επάνω στους λεκέδες και να το τρίψετε με μία βούρτσα. Λάβετε υπόψη ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεταλλική βούρτσα.

11. Σαπουνόφουσκες!
Η τέλεια δραστηριότητα για τα παιδιά είναι, φυσικά, οι σαπουνόφουσκες. Ας είμαστε ειλικρινείς: σε ποιον δεν αρέσει αυτό. Δυστυχώς, εξαντλούνται τα κουτάκια γρήγορα ή την ώρα του παιχνιδιού. Πολύ κακό, αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού! Αναμείξτε λίγο απορρυπαντικό πιάτων με νερό στο μπουκάλι, βάλτε το καπάκι, ανακινήστε το και είστε έτοιμοι να φυσήξετε!

Πηγή
http://factaholics.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button