Αθλητισμός

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: «Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να τον βοηθήσω αντί να τον προσπεράσω» [video]

«Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να τον βοηθήσω αντί να τον προσπεράσω» δήλωσε ο Μπράιμα Σούνκαρ Νταμπό, που έκλεψε την παράσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Μπορεί να τερμάτισε τελευταίος στον προκριματικό αγώνα των 5000 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Ντόχα, αλλά αναμφίβολα κέρδισε χρυσό μετάλλιο αλληλεγγύης.

Ο αθλητής από την Κένυα Μπράιμα Σούνκαρ Νταμπό αντί να συνεχίσει να τρέχει προς τη γραμμή τερματισμού, σταμάτησε και μετέφερε υποβασταζόμενο τον ανταγωνιστή του Τζόναθαν Μπάσμπι από την Αρούμπα, που κυριολεκτικά δεν τον κρατούσαν τα πόδια του από την εξάντληση.

Συγκεκριμένα, σε απόσταση μόλις εκατό μέτρων από τη γραμμή τερματισμού ο Νταμπό προχώρησε στη χειρονομία που συμβολίζει το ιδανικό της ευγενούς άμιλλας, αυτό που συχνά ξεχνάμε μέσα στον πυρετό του πρωταθλητισμού, του απόλυτου και ανηλεούς ανταγωνισμού: τύλιξε το χέρι του εξουθενωμένου αντιπάλου του γύρω από τους ώμους του και τον κουβάλησε μέχρι τέλους.

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν από την τηλεόραση αυτή τη συγκλονιστική διαδρομή υπέρτατης φιλίας μεταξύ των δύο αντρών, που φυσικά έγινε viral. «Ήμασταν οι τελευταίοι που είχαμε μείνει στον στίβο και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να τον βοηθήσω παρά να τον προσπεράσω. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε στη θέση μου θα έκανε το ίδιο» σχολίασε ο Νταμπό μετά το τέλος του αγώνα.

Δείτε το βίντεο με το συγκινητικό στιγμιότυπο του αγώνα:

Πηγή
www.womantoc.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button