Ιστορίες

Ο πρώτος συμμετέχων στο Ράλι Ντακάρ με σύνδρομο Ντάουν [video]

Ιστορία θα γράψει την Κυριακή ο Λούκας Μπαρoν. Θα γίνει το πρώτο πρόσωπο με σύνδρομο Ντάουν που θα λάβει μέρος στο φημισμένο Ράλι Ντακάρ, το οποίο ξεκίνησε πριν ακριβώς 40 χρόνια ως ένας αγώνας ταχύτητας με αφετηρία το Παρίσι και τερματισμό στην πρωτεύπουσα της Σενεγάλης αλλά πλέον διεξάγεται στη Νότια Αμερική.

Ο 25χρονος θα είναι συνοδηγός του πατέρα του, Ζακ, στο πιο απαιτητικό ράλι του κόσμου, που φέτος καλεί τα περίπου 500 πληρώματα που συμμετέχουν να καλύψουν απόσταση 5.000 χιλιόμετρων σε διάστημα 10 ημερών στο Περού.

«Είναι τα μάτια του αυτοκινήτου. Μπορεί να δει αν κάποιος άλλος διαγωνιζόμενος είναι κοντά μας. Περνάμε μέσα από την έρημο και τους αμμόλοφους. Δεν είναι όπως όταν είστε σε μια πίστα. Κάποιος μπορεί να έρχεται κατευθείαν επάνω σου και να μην τον δεις. Είχαμε δύο που έρχονταν καταπάνω μας την προηγούμενη φορά τρέχοντας με 300 χιλιόμετρα την ώρα, είχαν χαθεί εντελώς και ευτυχώς ο Λούκας τους είδε και με προειδοποίησε εγκαιρα», σχολίασε ο Ζακ Μπαρον.

Γενημένος στη Λίμα, ο Λούκας Μπάρον έχει ασχοληθεί από μικρός με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, την ποδηλασία, το σέρφινγκ και το θαλάσσιο σκι. Φιλοδοξία πατέρα και γιου Μπάρον είναι να καταφέρουν να τερματίσουν αλλά και μόνο με την συμμετοχή τους γράφουν ιστορία.

Όπως πάντως λέει και ο μικρός, «αν θες να κάνεις κάτι ξεχωριστό, πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να πετύχεις τον στόχο του».

Πηγή
euronews.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button