Ιστορίες

Ο πιο «επικός» παίκτης του «Εκατομμυριούχου»: Ζητούσε συγγνώμη από την μάνα του κλαίγοντας, γιατί νόμιζε πως έκανε λάθος, αλλά κέρδισε! (vid)

Το επεισόδιο του «Εκατομμυριούχου» που έμεινε στην ιστορία.

Στις οθόνες ετοιμάζεται να επιστρέψει ο «Εκατομμυριούχος», το τηλεπαιχνίδι που άφησε εποχή στην ελληνική τηλεόραση. Το διάσημο τηλεπαιχνίδι μπήκε στις ζωές μας για το πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1999 με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα. Προβαλλόταν από την συχνότητα του Mega, αρχικά κάθε απόγευμα στις 18:50, μέχρι το καλοκαίρι του 2002.

Το φθινόπωρο του ίδιου έτους, τα δικαιώματα προβολής του τηλεπαιχνιδιού, τα πήρε η ΕΡΤ, όπου προβλήθηκε το τηλεπαιχνίδι στο δεύτερο κρατικό κανάλι, την ΝΕΤ, ως τον Μάϊο του 2004. Την τηλεοπτική σεζόν 2004-2005, ο «Εκατομμυριούχος» δεν προβλήθηκε καθόλου.

Επανήλθε τον Απρίλιο του 2006, από την συχνότητα του Alpha, με παρουσιαστή τον ηθοποιό Θοδωρή Αθερίδη, καινούργια ποσά και μια καινούργια βοήθεια. Η προβολή του στον Alpha, διήρκεσε από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του 2006.

Ο παίκτης έπρεπε να απαντήσει σωστά σε 15 ερωτήσεις για να κερδίσει 50.000.000 δραχμές μέχρι το 2001, €150.000 μέχρι το 2004 και €250.000 το 2006. Για κάθε ερώτηση, υπήρχαν τέσσερις πιθανές απαντήσεις, με μία μόνο σωστή. Ο παίκτης, για να κερδίσει το χρηματικό ποσό, είχε στην διάθεσή του τρεις βοήθειες: 50-50, Τηλέφωνο και Κοινό.

Το πιο επικό επεισόδιο στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» προβλήθηκε το μακρινό 2003, με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος υποδέχθηκε τον Στέλιο Στεργίου που είχε σκοπό να επιστρέψει σπίτι του με όλα τα λεφτά. Πράγματι ο παίκτης τα είχε πάει εξαιρετικά μέχρι την τελευταία ερώτηση. Απάντησε αμέσως, αλλά δεν ήταν σίγουρος και σε συνδυασμό με μια ερώτηση κρίσεως του Σπύρου Παπαδόπουλο, έπαθε πανικό.

Ξέσπασε σε κλάματα και άναρθρες κραυγές και άρχισε να λέει πανικόβλητος: «Είμαι έτοιμος να φύγω. Τον όρκο στη μάνα μου τον έγραψα, στη γιαγιά μου… πάει. Με έφαγε η απληστία. Ωχ Παναγία μου, μη το λέτε αυτό τώρα και έδωσα όρκο στη μάνα μου! Είναι ιερός, δεν δίνω εύκολα όρκους, δεν είμαι άνθρωπος που δίνει υποσχέσεις συχνά. Έδωσα υπόσχεση στον τάφο της γιαγιάς μου».

Ο παρουσιαστής του συνέστησε να ηρεμήσει και να περιμένει την απάντηση, καθώς ούτε εκείνος την γνώριζε. Ο παίκτης ήταν όμως ανένδοτος, πίστευε ότι έχει κάνει λάθος και όταν ήρθε η ώρα για να «μιλήσει» το Τέρας, το κουτάκι πρασίνισε και κέρδισε 150.000 ευρώ!

Μάλιστα, κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες που ήθελαν την παραγωγή του τηλεπαιχνιδιού να φοβήθηκε για την υγεία του μετά τις αντιδράσεις του και γι αυτό δέχθηκαν ως σωστή την απάντησή του. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι σήμερα…

Δείτε το σχετικό μυθικό απόσπασμα

Πηγή
filoitexnisfilosofias.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button