Ιστορίες

Ο Γολγοθάς της Μιχαέλας: Την εγκατέλειψαν στη γέννα, υιοθετήθηκε 52 ημερών και στα 8 έχει βαριά αναπηρία [video]

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησαν οι γονείς της μικρής Μιχαέλας για την περιπέτεια στην οποία έχουν μπλεχτεί, λόγω της γραφειοκρατίας που επικρατεί στη χώρα μας.

Οι δύο γονείς από το Περιστέρι, Γρηγόρης και Χρύσα, υιοθέτησαν την μικρή Μιχαέλα σε βρεφική ηλικία, όμως αργότερα το κοριτσάκι εμφάνισε βαριά κινητική αναπηρία. Συγκεκριμένα, αναφέρουν στο Star ότι γνώρισαν το κοριτσάκι όταν ήταν 52 ημερών και όπως είπαν ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά».

Πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1

«Ήρθε στα χέρια μας πάρα πολύ ταλαιπωρημένο, με ελάχιστες ελπίδες ζωής», αναφέρει η μητέρα της. Η 8χρονη Μιχαέλα-Γαβριέλα είχε την ατυχία να πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1, ίδια σπάνια νόσο όπως και ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ.

Οι βιολογικοί της γονείς την εγκατέλειψαν μόλις τη γέννησαν. Η Χρύσα και ο Γρηγόρης την υιοθέτησαν, αλλά δυστυχώς στον Γολγοθά που ανεβαίνουν καθημερινά, δεν έχουν σύμμαχο τους το κράτος.

Ζητούν αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ

Όπως ανέφερε η μητέρα της, η Μιχαέλα έχει μέχρι σήμερα το ίδιο καρότσι από όταν ήταν ενάμιση-δύο ετών. Είναι ψηλή κοπέλα, έχει πάρει ένα μέτρο από τότε και δεν χωράει πια σε αυτό, ενώ τα 25 αναλώσιμα είναι πάνω από 2.000 ευρώ το μήνα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα.

Ο πατέρας της Μιχαέλας ζητά επίσης να αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ για το αναβατόριο για άτομα με ειδικές ανάγκες που πλήρωσε από την τσέπη του.

Πηγή
www.enimerotiko.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button