Αθλητισμός

Οι αθλητές του «Ιωνά» ετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη διεθνή διοργάνωση στο Ντουμπάι

Ο Σύλλογος «Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής αγωγής ΑμεΑ» ιδρύθηκε το έτος 2007 με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) κυρίως μέσω της θεραπευτικής εκγύμνασης στο υγρό στοιχείο

Μέσα από έναν διαρκή αγώνα με τον ίδιο τους τον εαυτό. Με πίστη, υπομονή και επιμονή σε αυτό που κάνουν οι αθλητές του Συλλόγου «Ιωνάς- Τμήμα Θεραπευτικής αγωγής ΑμεΑ» ετοιμάζονται για ακόμη μια συμμετοχή σε διεθνή αθλητική διοργάνωση. Έτσι, μετά τον ημιμαραθώνιο της Αθήνας τον περασμένο Μάρτιο και το Spetses Μini Μarathon πριν από λίγες ημέρες, οι αθλητές του Ιωνά ετοιμάζονται για το Oceanman Dubai World Championship 2018 που θα διεξαχθεί 16 Νοεμβρίου στο Dubai.

Το προσωπικό και οι αθλητές του Ιωνά ετοιμάζονται να περάσουν ακόμη ένα ισχυρό μήνυμα για το πώς ο καθένας μας θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι μέσα στην κοινωνία μας «Είμαστε ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ, ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ».

Ο Σύλλογος “Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής αγωγής ΑμεΑ” ιδρύθηκε το έτος 2007 με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) κυρίως μέσω της θεραπευτικής εκγύμνασης στο υγρό στοιχείο (υδροθεραπεία) και παράλληλα τη δημιουργία αγωνιστικού τμήματος με στόχο την προετοιμασία και συμμετοχή αθλητών με αναπηρίες σε Αθλητικές Διοργανώσεις εγχώριες και διεθνείς.

Καθ’ όλη τη δεκαετή πορεία του συλλόγου , με πολύ προσπάθεια, αφοσίωση και αγάπη στους στόχους του Συλλόγου, οι άνθρωποι του Ιωνά έχουν καταφέρει το Τμήμα Υδροθεραπείας να απαρτίζεται από ειδικευμένους συνεργάτες, φυσικοθεραπευτές και γυμναστές με ειδικότητα στην ειδική αγωγή και εμπειρία σε ποικίλα περιστατικά μυοσκελετικών, νευρολογικών και ψυχοκινητικών παθήσεων είτε εκ γενετής είτε επίκτητων.

Απ’ την άλλη πλευρά το αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου το οποίο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της κολύμβησης, της ποδηλασίας αλλά και του στίβου, αριθμεί σήμερα περί τους 20 αθλητές με επιτυχίες στα πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και σε άλλες διοργανώσεις στις οποίες ο σύλλογός δίνει δυναμικά το παρόν.

Παράλληλα ο σύλλογος έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για την ενημέρωση μαθητών σε σχολεία, προκειμένου να προαχθεί η  συνειδητοποίηση, από μικρές κιόλας ηλικίες, του σεβασμού των Ατόμων με Αναπηρία ως μελών του κοινωνικού συνόλου καθώς και των καθημερινών τους αναγκών.

Πηγή
www.protothema.g
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button