Ιστορίες

Νήπιο με σύνδρομο Down λέει την πρώτη του κουβέντα όταν ακούει την αδερφή του να τραγουδάει

Η μουσική συχνά μας ανακουφίζει και μας κάνει να ξεφεύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα της ζωής μας. Για μερικούς, όμως, η μουσική είναι μια γέφυρα που τους συνδέει πιο κοντά στον κόσμο, ειδικά για αυτό το 2 ετών αγόpι με σύνδρομο Down, τον Bo.

Τον Ιανουάριο, η Amanda Bowman Gray, μια μητέρα από τη Utah, μοιράστηκε ένα βίντεο με τα παιδιά της στο Facebook την ώρα που τραγουδούσαν το “You Are My Sunshine”, το οποίο γρήγορα προσέλκυσε την προσοχή του κόσμου. Στο αξιολάτρευτο θέαμα, η κόρη της Amanda, η Lydia, έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε και ο αδελφός της άρχισε να επαναλαμβάνει τα λόγια του τραγουδιού, μαθαίνοντας έτσι τις πρώτες του λέξεις μέσα από τη μουσική. Ο Bo έχει ένα λεξιλόγιο 12 λέξεων, και το «χαρούμενος» ήταν η πρώτη του λέξη.

“Φυσικά, εντυπωσιάστηκα, και φώναξα τον σύζυγό μου! Έκλαψα, ήταν πολύ συγκινητικό!” είπε η Amanda στο PEOPLE για το πώς ένοιωσε όταν άκουσε το γιο της να μιλάει για πρώτη φορά. Λέει ότι η πρόοδος του γιου της αποτελεί απόδειξη ότι η μουσικοθεραπεία έχει αποτελέσματα καθώς ένας ειδικός την είχε προειδοποιήσει ότι το Bo πιθανότατα να άρχιζε να μιλάει μετά την ηλικία των 3 ετών.

Γνωρίστε τον Bo, ένα ζωηρό αγόpι ηλικίας 2 ετών με σύνδρομο Down από την Utah.

Τον Ιανουάριο, η μητέρα του, η Amanda, μοιράστηκε ένα βίντεο στο Facebook που έγινε viral με 61 εκατομμύρια views και περίπου 3 εκατομμύρια Likes.

Στο βίντεο, ο Bo βρίσκεται δίπλα στην αδελφή του Lydia,η οποία παίζει το “You Are My Sunshine” στην κιθάρα. Καθώς η Lydia τραγουδούσε το τραγούδι ξανά και ξανά, ο αδελφός της άρχισε να μαθαίνει τα λόγια.

Διαβάστε:  50 μαμάδες και τα παιδιά τους με σύνδρομο Down τραγουδούν στη νοηματική και το αποτέλεσμα είναι εξόχως συγκινητικό

Έκλαψα, ήταν πολύ συγκινητικό!” είπε η Amanda.

Το “You Are My Sunshine” είναι ένα πολύ ξεχωριστό τραγούδι για τον Bo, καθώς οι γονείς του του το τραγουδούσαν ενώ βρισκόταν στην εντατική μετά από χειρουργική επέμβαση καρδιάς.

Μετά την ανάκαμψή του, η αδελφή του του τραγουδούσε το τραγούδι αυτό ξανά και ξανά.

Ένας ειδικός είπε ότι το αγόpι δεν θα ήταν σε θέση να μιλήσει πριν από την ηλικία των 3 ετών.

Η Amanda υποστηρίζει πως η μουσικοθεραπεία είχε μεγάλη επίδραση στον Bo. “Κάθε λέξη που ξέρει την έμαθε από τη μουσική και το τραγούδι,” εξήγησε η μητέρα του.

Πηγή
Newside
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button