Ιστορίες

Μπαμπάς και κόρη διαγνώστηκαν με καρκίνο σχεδόν ταυτόχρονα: «το πολεμάμε παρέα»

Ένα πρωινό του 2018, ο 3χρονος Crosby Bowen παραπονέθηκε για έντονους πόνους στο στομάχι. Ήταν κουρασμένος, έκανε εμετό και ένιωθε όλο και χειρότερα. Μια εβδομάδα αργότερα, πέθανε ξαφνικά και η νεκροψία έδειξε όγκο στον εγκέφαλο.

Μετά τον θάνατο του Crosby, αποφάσισαν να κάνουν ακόμα ένα παιδί και λίγο αργότερα γεννήθηκε η Annabelle. Τον Φεβρουάριο του 2021, όμως, διαγνώστηκε κι εκείνη με καρκίνο και οι γιατροί άρχισαν να αναζητούν το λόγο που παρουσίασε καρκίνο και δεύτερο παιδί της οικογένειας κάνοντας λόγο για γενετική μετάλλαξη που συνδέεται με την ασθένεια.

Η οικογένεια έκανε εξετάσεις οι οποίες αποκάλυψαν πως η Annabelle είχε μια σπάνια γενετική πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Li-Fraumeni που αυξάνει την πιθανότητα καρκίνου σε ένα παιδί ή έναν νεαρό ενήλικα και συχνά κληρονομείται.

Παράλληλα, οι γενετικές εξετάσεις αποκάλυψαν πως ο μπαμπάς της έχει το ίδιο σύνδρομο και του συνέστησαν να κάνει τακτικά προληπτικές εξετάσεις. Τον Σεπτέμβρη, διαγνώστηκε και ο ίδιος με όγκο στον εγκέφαλο. Τον Οκτώβρη του αφαιρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του όγκου με επέμβαση ενώ απέφυγε τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες γιατί θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητές να αναπτύξει διαφορετικό τύπο καρκίνου.

Η ανάρρωσή του ήταν ευκολότερη απ’ όσο περίμενε αλλά, όπως δήλωσε, «είναι δύσκολο να έχεις καρκίνο ενώ πάσχει από την ίδια ασθένεια και το νήπιό σου. Η γυναίκα μου περνάει πολύ χρόνο στο νοσοκομείο με την Annabelle γιατί αν κρυώσει ή ανεβάσει πυρετό, χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη. Τα περνάει όλα μόνη της. Η κατάσταση της υγείας μου δεν μου επιτρέπει να είμαι δίπλα της» ανέφερε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας τον απεριόριστο σεβασμό και την βαθιά αγάπη που νιώθει για εκείνη.

«Η αγάπη που νιώθουμε ο ένας για τον άλλο, σαν οικογένεια, έχει μεγαλώσει μέσα από τις δοκιμασίες και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο θετικοί μπορούμε».

Η οικογένεια γνωρίζει ότι ο καρκίνος θα είναι πάντα μέρος της ζωής τους, είτε λόγω των αυξημένων προληπτικών εξετάσεων στις οποίες πρέπει να υποβάλλονται, είτε με την μορφή της αγωνίας μην εμφανιστεί ξανά. Η Annabelle διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξει ορισμένους καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, χωρίς να σημαίνει πως ο μπαμπάς της έχει ξεπεράσει τελείως τον κίνδυνο επανεμφάνισης κάποιου όγκου.

Όσοι γνωρίζουν την οικογένεια, γείτονες, φίλοι και συγγενείς, την στηρίζουν συναισθηματικά, ψυχολογικά και οικονομικά, καθώς το κόστος νοσηλείας για μπαμπά και κόρη συχνά ξεπερνούν τις δυνατότητές τους. «Μερικές φορές, ήταν δύσκολο να καταλάβω από πού πηγάζει όλη αυτή η καλοσύνη και γενναιοδωρία που λαμβάνουμε. Η αγάπη που μας περιβάλλει είναι τεράστια και νιώθουμε ευγνωμοσύνη» αναφέρει ο πατέρας της μικρής Annabelle. «Ακόμα περισσότερη δύναμη να σταθώ στα πόδια μου, όμως, μου δίνει ο κοινός μας αγώνας με την μικρή μου Annabelle. Είναι μια μάχη που περνάμε μαζί με στυλοβάτη μας την γυναίκα μου».

Πηγή: today.com

Πηγή
www.mama365.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button