Συνταγές - Διατροφή

Μπάρες μήλου

Ναι, ναι  έτσι είναι, «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα»!!!
Αυτό το γνωμικό ακολουθώ κι εγώ και με το που μπαίνει ο Οκτώβριος γεμίζω τη φρουτιέρα μου  και το ψυγείο μου μήλα και του δίνω και καταλαβαίνει.
Και να οι μηλόπιτες και να τα κέικ με μήλα και να οι λουκουμάδες μήλου….
Πληκτρολόγησε στην αναζήτηση «μήλο» και θα τα βρεις όλα εκεί.
Για το σχολείο όμως, πέρα από το μηλαράκι αυτό καθεαυτό και πέρα από τα κέικ μου, δεν είχα κάτι άλλο.

Την έμπνευση μου την έδωσαν και πάλι τα παιδιά μου, τα οποία όταν παίρνω μαζί μου σούπερ μάρκετ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ  θα ρίξουν στο καλάθι μας και μπάρες δημητριακών.
– «Δεν ξεκινάς να φτιάξεις καμιά μπάρα με μήλα;» σκέφτηκα.
Και ξεκίνησα κι έφτιαξα.
Πανεύκολα, πολύ γρήγορα, πολύ νόστιμα, πολύ θρεπτικά!!!
Τις τσάκισαν στο σπίτι, τις έβαλα και στη τσάντα την επόμενη, πήγαν και σχολείο, άρεσαν και στους συμμαθητές, οπότε…. !!!

Υλικά

2 κούπες νιφάδες βρώμης
1 ¼ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ γλ +1/2 ακόμη κανέλα
λίγο αλάτι
½ κ γλ μαγειρική σόδα
170 γρ βούτυρο λιωμένο
2-3 μήλα
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κ σ ζάχαρη κρυσταλλική

Δες πως γίνονται οι μπάρες μήλου

1. Βρέξε ένα κομμάτι λαδόκολλα και στρώστο στο σκεύος  που θα χρησιμοποιήσεις.
Μέσα εκεί ρίξε τη βρώμη, το αλεύρι, τη καστανή ζάχαρη, το 1 κ γλ κανέλα, το αλάτι, τη σόδα.
Ανακάτεψε τα καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο.
Ανακάτεψε και πάλι για να περάσει το βούτυρο σε όλα τα υλικά. Κράτησε στην άκρη μία κούπα από αυτό το μίγμα.
Το υπόλοιπο άπλωσε το με την πίσω μεριά ενός κουταλιού στη βάση του σκεύους σου.
2. Καθάρισε και κόψε σε μικρούς κύβους τα μήλα σου.
Ότι μήλα κι αν έχεις. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα και κόκκινα και πράσινα.

μπάρες μήλου
3.
 Ράντισε τα μήλα με τον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια πασπάλισε τα με την κρυσταλλική ζάχαρη και το υπόλοιπο ½ κουταλάκι κανέλα.
4. Ρίξε πάνω από τα μήλα, τη βρώμη που είχες κρατήσει στην άκρη και σκέπασε το σκεύος σου καλά με αλουμινόχαρτο.
5. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 30 λεπτά.
Με το σκεύος σου σκεπασμένο, τα μήλα θα έχουν το χρόνο να μαλακώσουν και να ψηθούν σωστά. Μετά τη μισή ώρα αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο κι άφησε το σκεύος σου στο φούρνο για 5-10 λεπτά ακόμη. Ίσα για να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

μπάρες μήλου
Αυτό ήταν!!! Αφήνεις να κρυώσουν και κόβεις τις μπάρες σου στο σχήμα και στο μέγεθος που επιθυμείς.
Να σου πω πως εκτός από το σχολείο, τις παίρνεις μαζί σου και στη δουλειά.
Να σου πω επίσης, πως μπορείς να τις φυλάξεις στο ψυγείο καλά κλεισμένες στο ταπεράκι σου για τουλάχιστον 3 ημέρες.
Για παραπάνω δεν ξέρω. Τις φάγαμε!!!(κλείσιμο ματάκι)

Με αγάπη
Mamatsita

Πηγή
mamatsita.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button