Ιστορίες

Μια Μαμά Sos θυμάται τα πιο συγκινητικά Χριστούγεννα στο Χωριό Sos και τα γράμματα στον Αη Βασίλη

Το μεγάλο οικογενειακό τραπέζι, τα δώρα κάτω από το δέντρο, τα Χριστούγεννα αποτελούν μια από τις πιο όμορφες οικογενειακές γιορτές. Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν δεδομένες αυτές τις εικόνες ωστόσο δεν είναι.

Oι μαμάδες sos δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να μην λείψει τίποτα στα παιδιά αυτά που για κάποιο λόγο βρέθηκαν στην μεγάλη αγκαλιά των Χωριών Sos.

Η Έφη Μάμη, μιλά στο TheCaller για την απόφασή της να γίνει Μαμα Sos ενώ μας συγκινεί όταν γυρίζει τον χρόνο πίσω στα πρώτα Χριστούγεννα με τα παιδιά να της κάνουν μια μοναδική έκπληξη αλλά και εκείνο το γράμμα στον Αι Βασίλη που έγραψε μαζί με το μικρότερο παιδί του σπιτιού.

«Αρχικά η επαφή με τα Χωριά SOS ήταν καθαρά για βιοποριστικούς λόγους και μέσα από το ρόλο της Θείας sos. Περνώντας όμως ο καιρός ζώντας ανάμεσα στα παιδιά και βλέποντας ταυτόχρονα τις σχέσεις τους με τις μητέρες sos, θέλησα να δημιουργήσω και εγώ τη δική μου «οικογένεια» συμβάλλοντας πιο ενεργά σε όλη αυτή την προσπάθεια των χωριών sos για φροντίδα, στήριξη και σιγουριά. Για να μεγαλώσουν τα παιδιά σε ένα περιβάλλον συναισθηματικής ασφάλειας.

Τα πιο συγκινητικά Χριστούγεννα ήταν την πρώτη χρονιά που ανέλαβα τον ρόλο της μητέρας. Τα παιδιά μου είχαν ετοιμάσει μια ευχάριστη έκπληξη. Μαζεύοντας χρήματα από τα κάλαντα μου πήραν δώρο μια κορνίζα η οποία είχε την πρώτη φωτογραφία που βγάλαμε σαν οικογένεια μαζί με μια κάρτα με ευχές από κάθε παιδί ξεχωριστά.

Αρχικά είναι δύσκολο για κάθε παιδί που αποχωρίζεται την οικογένεια του να περνάει τα Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό για αυτά περιβάλλον.  Υποχρέωσή μας είναι να προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε τον πόνο κάθε παιδιού, να το αγκαλιάσουμε κάνοντάς το να αισθανθεί και πάλι σπίτι του και να διώξουμε τη θλίψη και το καταφέρνουμε. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα στο τέλος είναι θετικό.

Διαβάστε:  Θέσεις εργασίας: Μήπως θέλετε να γίνετε εσείς η επόμενη μητέρα των Παιδικών Χωριών SOS;

Ο Αι- Βασίλης έρχεται στα χωριά sos κάθε παραμονή του χρόνου. Τα παιδιά, κυρίως τα μικρότερα, γράφουν κάθε χρόνο στον Αι- Βασίλη. Ένα απο τα γράμματα που έγραψα ήταν και αυτό που το μικρότερο παιδί του σπιτιού ζητούσε να αποκτήσουμε σαν οικογένεια άλλο ένα «αδελφάκι» κατά προτίμηση κοριτσάκι.

Ο ρόλος της μητέρας sos είναι αρκετά σημαντικός. Είναι ο άνθρωπος που καθημερινά ζει με τα παιδιά στο σπίτι, προσφέροντάς τους απλόχερα αγάπη, στήριξη και προπάντων τη σιγουριά της σταθερότητας. Βρίσκεται πάντα δίπλα τους αναλαμβάνοντας υπεύθυνα την ανατροφή τους και προσπαθώντας να κλείσει τις συναισθηματικές τους πληγές. Για αυτό είναι πολύ σοβαρή η απόφαση να γίνει κάποια γυναίκα μητέρα sos.

Πρέπει να έχει αρχικά μεγάλα αποθέματα αγάπης, να μην έχει οικογενειακές υποχρεώσεις και να έχει καλή σωματική και ψυχική υγεία».

Πηγή
thecaller.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button