Ιστορίες

Μια μαμά στους γονείς που κρίνουν τον αυτιστικό γιο της: «Δημιουργείτε μελλοντικούς νταήδες!»

Από τη στιγμή που το παιδί της διαγνώστηκε με αυτισμό, η Nicole Duggan συνήθισε να βλέπει περίεργα βλέμματα στο σούπερ μάρκετ αλλά και το γεγονός ότι το παιδί της χάνει συνεχώς τους φίλους του. Αλλά αυτό που δεν μπορεί να δεχτεί είναι η αρνητικότητα που δέχεται από τους υπόλοιπους γονείς!

Με μια ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς που κρατάνε τα παιδιά τους μακριά από τον 3χρονο γιο της Riley, η μαμά εξομολογείται όλα όσα νιώθει από τότε που ο γιος της διαγνώστηκε με αυτισμό. «Τα παιδιά με αυτισμό είναι τα πιο γενναία, τα πιο θαρραλέα και τα πιο εκπληκτικά άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο! Παλεύουν και δίνουν μάχες που κανείς δεν ξέρει και σας εγγυώμαι ότι κανένας ενήλικας δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ούτε τα μισά από αυτά που αντιμετωπίζουν εκείνα…»

Η Nicole δημιούργησε μια σελίδα στο facebook, το My Boy Blue, για να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με τον αυτισμό, αλλά από τη στιγμή που το μικρό της αγοράκι δε μπορεί να μιλήσει, την χρησιμοποιεί για να τον υπερασπίζεται απέναντι σε γονείς που θα πρέπει να διδαχθούν πολλά από τα παιδιά τους! Στόχος της είναι να κάνει όλους αυτούς που κρίνουν να καταλάβουν.

«Το μικρό μου αγόρι είναι ακριβώς σαν και το δικό σας. Του αρέσει να χορεύει, λατρεύει τις αγκαλιές, κλαίει όταν χτυπάει και λατρεύει τον Mickey mouse. Παρ’ όλα αυτά αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Τα μικρά πράγματα που θεωρούμε δεδομένα καθημερινά είναι αυτά που χρειάζονται τη μεγαλύτερη προσπάθεια για να τα αντιμετωπίσουμε. Διαφορετικά φώτα, ήχοι, μυρωδιές ή ακόμη και μια εικόνα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε ένα αυτιστικό παιδί – τέτοια σύγχυση που ούτε ένας ενήλικας δεν μπορεί να διαχειριστεί. Τα κανονικά πράγματα, όπως το να πηγαίνει για ψώνια, να παίζει στη παιδική χαρά με τα υπόλοιπα παιδιά ή ακόμη και ένα κούρεμα, είναι απλά αβάσταχτα γι’ αυτόν.

Διαβάστε:  Ο μικρός καλλιτέχνης με αυτισμό που δημιούργησε τον Τιτανικό από… τουβλάκια Lego

Στους ανθρώπους που τον κοιτάνε περίεργα επειδή σιγομουρμουρίζει, μπορείτε απλά να τον συνοδέψετε! Στα αυτιά του είναι το πιο υπέροχο τραγούδι όλου του κόσμου!

Στις μητέρες που μόλις τον βλέπουν τραβάνε τα παιδιά τους μακρυά του… Να ξέρετε ότι δημιουργείτε τους μελλοντικούς νταήδες! Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται την διαφορετικότητα, θέλουν απλά να παίξουν!

Στην κυρία στο σούπερ μάρκετ που τον είπε θρασύ: Προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα από τη δική του πλευρά! Μια υπερφόρτωση από χρώματα και ήχους. Και εσείς η ίδια θα βάζατε τα κλάματα αν νιώθατε τόσα πολλά χωρίς να μπορείτε να το εκφράσετε!

Στους φίλους του που εξαφανίστηκαν: Εύχομαι να μην σας συμβεί ποτέ το ίδιο… Δεν πρόκειται να κάνω τον γιο μου να αλλάξει για να ταιριάξει στον δικό σας κόσμο και αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό, τότε δεν σας αξίζει να βρίσκεστε στη ζωή του!

Σας ζητώ λοιπόν, πριν βιαστείτε να κρίνεται κάποιον, δοκιμάστε πρώτα να περπατήσετε στα παπούτσια του και μόνο τότε θα καταλάβετε!

Πηγή: popsugar.com

Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Πηγή
babyradio.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button