Ιστορίες

Μια μαζορέτα με σύνδρομο Down δείχνει σε όλους πως τίποτα δεν είναι απίθανο!

Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των παιδιών με σύνδρομο Down που καταφέρνουν με τις ικανότητές τους να κερδίσουν όχι μόνο την αποδοχή αλλά και την εκτίμηση και το θαυμασμό του κοινωνικού συνόλου.

Η 16χρονη Kenzie Zacharias γεννήθηκε με σύνδρομο Down κι εδώ κι ένα χρόνο είναι μαζορέτα στην τοπική ομάδα της πόλης Clarkston στο Μίσιγκαν κι ενώ εκείνη κάθε Παρασκευή ζητωκραυγάζει κι εμψυχώνει τους παίκτες της ομάδας της, οι θεατές δεν είναι λίγες οι φορές που ξεσπούν σε χειροκροτήματα κι επιφωνήματα θαυμασμού για την ίδια.

Όταν γεννήθηκε η Kenzie οι γονείς της δεν ήξεραν ότι είχε σύνδρομο Down. Όταν τους το ανακοίνωσαν οι γιατροί, η μητέρα της το μόνο που ευχόταν ήταν να μπορέσει να γίνει αποδεχτή από τους συνανθρώπους της και να μην αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα κοινωνικού ρατσισμού κι αποκλεισμού.

Πριν από ένα χρόνο η 16χρονη συνόδεψε τον πατέρα της στο γήπεδο όπου έκανε προπόνηση η ομάδα ποδοσφαίρου Varsity, γιατί ο Zoe Zacharias ήταν υπεύθυνος για τα νερά της ομάδος. Εκεί η Kenzie παρατηρούσε συχνά τις μαζορέτες που έκαναν προπόνηση κι όταν γυρνούσε σπίτι της, μιμούνταν τις κινήσεις τους. Μια μέρα ενώ βρισκόταν στο γήπεδο, μια από τις μαζορέτες, η Becca Winkler, πρόσεξε την Kenzie που προσπαθούσε να τις μιμηθεί και της πρότεινε να πάει κοντά τους. Από τότε άρχισε να προπονείται μαζί τους και κατάφερε σιγά σιγά με πολλή προσπάθεια να συμμετέχει στις κινήσεις και τις διάφορες χορογραφίες και να γίνει μέλος των cheerleaders Varsity.

Οι γονείς της κι η αδερφή της είναι πολύ χαρούμενοι για την Kenzie κι όπως λέει η μητέρα της, η κόρη της με τις ικανότητές της κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση των συμπολιτών της. Η νεαρή μαζορέτα είναι ένας πολύ δοτικός και τρυφερός άνθρωπος κι αξίζει την αποδοχή και την ενθάρρυνση όλων, όπως λένε οι φίλες της.

Διαβάστε:  Η Ελένη είναι το πρώτο άτομο με Σύνδρομο Down στην Κύπρο που σπουδάζει

Η ίδια η Kenzie δηλώνει ευτυχισμένη και νιώθει πανέμορφη μέσα στο μπουφάν με το λογότυπο της ομάδος ποδοσφαίρου που υποστηρίζει τόσο ένθερμα. Το συγκεκριμένο ένδυμα και το τεράστιο χαμόγελο της είναι τα δύο πράγματα που δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ.

Πηγή
www.e-motions.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button