Ιστορίες

Μαθητής λυκείου με καρκίνο παντρεύτηκε την αγαπημένη του- Οι γιατροί του δίνουν 5 μήνες ζωής

Ο Τσέις Σμιθ και η Σάντι Μιλς παντρεύτηκαν στις 29 Απριλίου, λίγες μόνο μέρες μετά τη χειρότερη ιατρική διάγνωση που μπορεί να ακούσει κανείς από τον γιατρό του.

Ο Τσέις, μαθητής της αντίστοιχης τρίτης λυκείου στις ΗΠΑ, πάσχει από σάρκωμα Ewing – μία σπάνια μορφή καρκίνου – και στα τέλη Απριλίου οι γιατροί του έδωσαν ακόμα το πολύ τρεις με πέντε μήνες ζωής. Όταν το ζευγάρι έμαθε τα νέα, αποφάσισε να παντρευτεί στο γκαράζ του πατρικού της Σάντι, στο ίδιο σημείο που λίγους μήνες πριν είχαν δώσει το πρώτο τους φιλί.

«Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου», είπε συγκινημένη η 18χρονη νύφη. «Πάντα ήθελα έναν γάμο έξω, και σημαίνει πολλά για μένα που ο Τσέις σκέφτηκε να παντρευτούμε εκεί που δώσαμε το πρώτο μας ραντεβού, εκεί που φιληθήκαμε για πρώτη φορά».

Ο Σμιθ δίνει μάχη με τον καρκίνο από 12 ετών και το έφηβο ζευγάρι σκεφτόταν εδώ και καιρό να παντρευτεί στο μέλλον. Ήθελαν να τελειώσουν το σχολείο μαζί, να πάνε στο ίδιο κολέγιο όπου θα συνέχιζαν να ασχολούνται με τις καταδύσεις και την κολύμβηση και, αργότερα να παντρευτούν και να κάνουν μία οικογένεια.

Όμως τον Μάρτιο οι γιατροί ανακοίνωσαν στον Σμιθ ότι ο καρκίνος του, που συνήθως εντοπίζεται στα οστά ή στους μαλακούς ιστούς γύρω από τα κόκαλα, είχε επιστρέψει. Υποβλήθηκε σε πολλαπλές εξετάσεις και οι γιατροί βρήκαν όγκους σε όλο του το σώμα, στον μηρό, στο κρανίο, στους πνεύμονες και στον ώμο. Όπως μεταδίδει το τοπικό The Indy Star, με λύπη τους οι γιατροί του εξήγησαν ότι «με ή χωρίς θεραπεία», δεν είχε πολύ χρόνο μπροστά του.

«Σκεφτόμασταν να παντρευτούμε στο μέλλον, το θέλαμε», λέει ο Τσέις. «Πολύς κόσμος νομίζει ότι παντρευτήκαμε επειδή είναι πιθανό να πεθάνω σύντομα, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος. Ήταν περισσότερο ένα ουράνιο σημάδι «έι, ο θεός θέλει εσάς τους δύο να σμίξετε»».

«Όταν ο Τσέις ξεκίνησε την κουβέντα, ήξερα τι θα πει», λέει η Σάντι. «Έτσι τον διέκοψα και του είπα «Ξέρω». Ήταν ξεκάθαρα σημάδι από τον Θεό ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή». Τα παιδιά μίλησαν στους γονείς τους και, μέσα σε τέσσερις ημέρες, οργάνωσαν έναν γάμο στην μπροστινή αυλή του πατρικού της Σάντι, με τη βοήθεια των οικογενειών τους.

«Έχω τους καλύτερους γονείς που υπάρχουν. Το ότι υποστηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τις επιλογές και τις αποφάσεις μου, το ποιον αγαπώ και θέλω να παντρευτώ, σημαίνει τόσα πολλά για μένα», λέει ο 18χρονος.

Την ημέρα του γάμου τους, η Σάντι φόρεσε ένα λευκό φόρεμα και βάδισε αργά ως τον γαμπρό, που την περίμενε μπροστά από το υπαίθριο, στολισμένο ιερό. «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος γιατί δεν την είχα δει όλη ημέρα», θυμάται ο Τσέις καθώς δάκρυα κυλούν από τα μάτια του.

Διατρανώνει την πίστη του και δεν σταματά να ελπίζει σε ένα θαύμα: «Με τον Θεό, πάντα ξέρω πως έχω μια ελπίδα. Όσο είναι στο πλευρό μου, έχω την δύναμη να κάνω οτιδήποτε».

Εκείνος και η Σάντι περνούν σχεδόν όλο τον χρόνο μαζί. «Κατασιγάζει τους φόβους μου. Όταν πονώ ή αγχώνομαι, είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορώ να τρέξω και να ρίξει τους παλμούς της καρδιάς μου, να με ηρεμίσει, να με κάνει να σκεφτώ κάτι άλλο. Ήταν ο καλύτερος μήνας της ζωής μου.»

Πηγή
https://www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button